AUSTRALIJANCI PRAVILI BAHANALIJE U TOKIJU! Napili se, povraćali po avionu, razlupali hotel i krevete
Foto: Profimedia

IZGUBILI KOMPAS

AUSTRALIJANCI PRAVILI BAHANALIJE U TOKIJU! Napili se, povraćali po avionu, razlupali hotel i krevete

Tokyo 2020 -

Članovi tima Australije napravili su haos u Olimpijskom selu u Tokiju, tokomnastupa na Igrama.

Naime, Olimpijski komitet Australije je objavio da su neki članovi tima pričinili materijalnu štetu u sobama u Olimpijskom selu, a zatim su se fudbaleri i ragbisti ponapijali i pravili nered u avionu na povratku kući.

Kako se navodi, neimenovani članovi olimpijske ekspedicije su polomili i oštetili više kreveta u Olimpijskom selu, a u nekim sobama su napravljene rupe u zidovima.

AOC je ipak odlučio da ne pokreće disciplinski postupak, “nakon što su se oni izvinili za napravljenu štetu”.

„Neki od ovih mladih ljudi su napravili greške i za sobom ostavili sobe u neprihvatljivom stanju“, rekao je šef Olimpijske misije Australije Jan Česterman.

Izvršni direktor AOC Met Kerol je već obavio razgovore s čelnicima Fudbalske federacije Australije i Ragbi savez Australije, i obavestio ih da su se pojedini reprezentativci pod dejstvom alkohola ponašali “krajnje neprihvatljivo” u avionu, u kojem je pored ostalih putnika bilo i ukupno 49 sportista. Kako je rekao jedan od putnika, grupa australijskih sportista je “pila tokom celog puta i nisu nosili obavezne maske na licima”.

„Iako nismo dobili zvaničnu žalbu od japanske avio-kompanije, prijavljeno nam je neprihvatljivo ponašanje pojedinaca i odmah sam ovaj problem izneo čelnicima fudbalske i ragbi federacije. Krajnje je razočaravajuće da su se sportisti tako ponašali i funkcioneri njihovih saveza su se iskreno izvinili celom olimpijskom timu Australije. Oni će sada preduzeti odgovarajuće mere protiv počinilaca i izvestiće nas o tome“, rekao je Kerol u zvaničnom saopštenju.

Navodi se i da su fudbaleri i ragbisti potpuno “poharali” vitrinu s alkoholnim pićima u Boingu 787 Japanske nacionalne avio-kompanije. Neki putnici su prijavili i da su australijski sportisti povraćali po avionu, da su bili izuzetno bučni i nepristojni, a u potpunosti su uneredili jedan od toaleta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track