TO SRBINE! ZURABI OSTAJE U SRBIJI, UČIĆE DECU RVANJU! Štefanek otkrio za Kurir: Uči srpski jezik, ne planira da se vrati u Gruziju
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

Ostaje u srbiji

TO SRBINE! ZURABI OSTAJE U SRBIJI, UČIĆE DECU RVANJU! Štefanek otkrio za Kurir: Uči srpski jezik, ne planira da se vrati u Gruziju

Tokyo 2020 -

Zurabi Datunašvili, osvajač šeste medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju je izabrao svoje srpsko ime - Zoran, uči srpski jezik i spreman je da svoj život nastavi u Srbiji gde će učiti našu decu rvanju.

Datunašvili je poražen u prvoj borbi na turniru od Ukrajinca, Žana Belenijuka, time je izgubio šansu da se bori za finale, ali to ga je nateralo da pokaže koliko je snažan i psihički i fizički, putem repasaža je stigao do borbe za bronzu, a tamo je pobedio protivnika iz Hrvatske.

O rezultatu Datunašvilija za Kurir je govorio Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u rvanju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

- Veliki uspeh Zurabija, šteta za borbu protiv Ukrajinca, taktika nije bila dobra. Protiv Hrvata je za medalju bio odličan, Ivan Huklek je odličan borac - počeo je Štefanek priču za Kurir.

Srbija je u sredu, nakon borbe za medalju ostala oduševljena pričom rvača poreklom iz Gruzije i načinom na koji je stigao do srpskog državljanstva, postao građanin Zrenjanina i na kraju načinom na koji je u Tokiju predstavljao našu zemlju.

Mnoge je posebno oduševila informacija da Zurab želi da živi u Srbiji nakon završetka karijere i da našu decu uči rvanju.

- Dosta dobro ga poznajem, a iz onoga što sam čuo, shvatio sam da on ne planira da se vrati u Gruziju. Već uči srpski jezik i mislim da je to sjajna stvar, imamo već puno dobrih ljudi u rvanju, ali njegov ostanak bi puno doneo - potvrdio je Štefanek namere Gruzijca.

Davor Štefanek
foto: Dado Đilas

Davor se potom osvrnuo na uspeh srpskog rvanja na najvećoj smotri u svetu sporta.

- Jako je teško u kontinuitetu osvajati medalje na Olimpijskim igrama, one se zovu "Igre", ali za mene to nisu, a evo već druge zaredom imamo medalju u rvanju.

Čuveni srpski rvač veruje da Datunašvili može Srbiji da donese još radosti i to na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Mislim da on može da se takmiči i na igrama u Parizu. Ja sam u Riju osvojio zlato sa 32 godine, da budem precizan sa 31,5 godina, a Pariz stiže već za tri godine, on će tada imati 33 godine i ako bude u vrhuncu forme mislim da može da se bori i za zlato - zaključio je Davor Štefanek u razgovoru za Kurir.

Zurab Datunašvili, Zurabi Datunašvili
foto: Profimedia

(Kurir sport/Aleksandar Knežević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track