BRAZILCIMA FUDBALSKA DRAMA U TOKIJU: Golom u produžetku odbranili olimpijsko zlato
Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

pravo finale

BRAZILCIMA FUDBALSKA DRAMA U TOKIJU: Golom u produžetku odbranili olimpijsko zlato

Tokyo 2020 -

Fudbaleri Brazila odbrani su titulu olimpijskih šampiona pošto su u finalu u Jokohami posle produžetaka pobedili selekciju Španije 2:1.

Trenutak odluke dogodio je na početku drugog podužetka u 108. minutu kad je Malkolm pobegao kapitenu Španaca Valjehu i iskosa matirao golmana Uniaia Simona za veliku pobedu.

Prethodno, Brazil je poveo u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena kad je posle gužve i slabe intervencije španske odbrane najbolje reagovao Mateus Kunja i matirao protivničkog golmana.

Španci su uzvratili u 62. minutu. Odlično je sa desne strane centrirao Karlos Soler, još bolje na suprotnoj strani reagovao Mikel Ojarzabal i levicom savladao golmana Santosa.

U produžecima su oba tima ušla mnogo opreznija, a onda je već pomenuti Malkom, koji je prethodno zamenio strelca prvog gola Mateusa Kunju, postigao zlata vredan gol.

Brazl je tako odbranio titulu osvojenu kao domaćin 2016. u Riju. I Španci su jednom bili olimpijski šampioni, takođe kao domaćini, 1992. godine u Barseloni.

Bronzana medalja pripala je Meksiku pošto je dan ranije u Saitami pobedio domaćina Igara selekciju Japana sa 3:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track