SINIŠA MALI SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI: Uložićemo još više u sport
Foto: Ministarstvo finansija

TOKIO 2020

SINIŠA MALI SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI: Uložićemo još više u sport

Tokyo 2020 -

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će Olimpijcima koji su se danas vratili u zemlju novac za nagrade biti isplaćen tokom nedelje, kao i da će država izdvojiti koliko god novca je potrebno kako bi naši sportisti na sledećoj Olimpijadi, koja će se održati za tri godine u Parizu, ostvarili još bolji uspeh.

Mali je, gostujući na TV Hepi ocenio da su sportski uspesi odavno prestali da budu slučajnost, te da osim teškog rada i truda sportista, sada iza njih čvrsto stoji i država, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Naveo je da je svako obećanje koje su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije dali, sve je ispunjeno u dan i u dinar, kao i da je budžet Ministarstva za omladinu i sport u odnosu na prošlu godinu povećan za 28,2 procenta, uz ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Napomenuo je da je težnja da se napravi ozbiljan tim ljudi za predstojeći olimpijski ciklus, kako bi naši sportisti na sledećoj Olimpijadi bili još bolji.

"Država će izdvojiti koliko god treba novca da bismo ponovili ili prevazišli uspeh koji je sada ostvaren u Tokiju. Taj optimizam koji smo dali sportu, prošle godine kada smo pomogli svim klubovima, za šta je iz budžeta izdvojeno 10 miliona evra, time smo pomogli sport i dali podstrek da budu još bolji", rekao je Mali.

Ocenio je da se snaga zemlje vidi i po pitanju ekonomije, ali i po pitanju sporta.

"Zato ćemo uložiti još više u sport", zaključio je Mali.

(Kurir sport/Fonet/Happy tv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track