Srpski gejevi odlepili za bradatom pevačicom

Neobična pojava: Transvestit oduševio Srbiju i Evropu

Srpski gejevi odlepili za bradatom pevačicom

Pop kultura -
U svom fazonu Končita Vurst, predstavnica Austrije na Evroviziji, za magazin Optimist ispričala kako je žensko postala 2011. i da na život gleda pozitivno

Sličan se sličnom raduje.

Končita Vurst, austrijska predstavnica na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Kopenhagenu, nikog nije ostavila ravnodušnim, pa ni predstavnike gej populacije u Srbiji. Oni su joj, na čelu sa Predragom Azdejkovićem, poseban prostor posvetili i u svom magazinu Optimist, na čijoj je naslovnici završila ova transeksualna umetnica, koja se fotografisala u kadi punoj cveća.Čudan imidž- Meni je najviše pokidalo živce to što su u polufinalnoj večeri tek na kraju objavili da ona ulazi u finale. Tako se namestilo, ali mi se toliko dopala da nisam mogao da zamislim da ne prođe - istakao je srpski gej aktivista i dodao:

- Mislim da ona namerno radi ovo s imidžom. Mogla bi vrlo lako da obrije bradu i bude supercica! Ali, mislim da je ovo njen aktivistički pristup, kojim šalje poruku ljudima da budu šta god i da nije bitno kako neko izgleda, već kakav ima karakter. I da ne treba da se bave time, već da se koncentrišu na njen glas i pesmu - zaključuje Azdejković.Ima svoj ciljA u pomenutom časopisu Končita je sebe predstavila Srbima.- Končita je zapravo rođena 1988. godine, ali ja to tada još uvek nisam znala. Istina, ona je dobila svoje ime 2011. godine, a priča ide ovako. Imam mnogo prijatelja iz Latinske Amerike. Pitala sam jednog kubanskog prijatelja koje je tipično ime za seksi latinu. On mi je rekao Končita. U Austriji i Nemačkoj reč „wurst“ je termin koji se koristi za „nije važno“ ili „ne zanima me“ i zato sam ga izabrala za prezime. Nije važno kako izgledaš i ne zanima me odakle si, već me zanimaš ti i tvoj karakter.Na pitanje da li misli da države koje nisu LGBT tolerantne mogu da vide kvalitet njene pesme bez obzira na njen izgled odgovorila je:- Znate, ja pre svega pevam za moje fanove i sve one koji će možda postati moji fanovi, tako da možda postoje ljudi tamo koji će čuti kvalitet pesme, a neki neće - rekla je i dodala da pozitivno gleda na život.

BriljiraoSERGEJA VOLI EVROPACrnogorski predstavnik Sergej Ćetković je na ovogodišnjoj Evroviziji osvojio evropsku publiku pesmom „Moj svijet“. On je samim ulaskom u finale ostvario svoj cilj i opravdao sva očekivanja!

PorazNIJE ISPUNILA OČEKIVANJAIako su mnogi očekivali da se i Tijana Dapčević, koja je branila boje Makedonije, plasira u finale, to se nije desilo. U njenoj pesmi „To the sky“ publika nije prepoznala dovoljno emocije da prođe dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track