Egzit priznao Kosovo

Skandal

Egzit priznao Kosovo

Stars -
Na Šer konferenciji čiji je organizator novosadski festival biće promovisan projekat koji predstavlja državu Kosovo

Frka.

Šer konferencija koju organizuje festival Egzit počinje u četvrtak, u beogradskom Domu omladine, i traje do subote 26. aprila, kad će biti promovisan projekat „Kosovo 2.0“.Srpski narodni pokret „Naši“ traži od policije da zabrani održavanje promocije, a u saopštenju ove organizacije navodi se da je Šer konferencija kao deo svog programa najavila i učestvovanje ljudi koji stoje iza projekta „Kosovo 2.0“.

- Projekat „Kosovo 2.0“ bavi se direktnom promocijom narko-države Kosovo kao nezavisne države, koja nije u sastavu Republike Srbije, što predstavlja direktno podrivanje ustavnog poretka Republike Srbije - navodi se u saopštenju SNPNaši“ i traži se od Javnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv odgovornih.

Dok na sajtu Šer konferencije piše kako oni funkcionišu bez cenzure i bez straha, na sajtu „Kosovo 2.0“, u odeljku „O nama“, piše da ova organizacija traži volontere koji su spremni da im se „pridruže u prezentaciji i promociji najnovije evropske države i povežu se s mladima iz celog sveta“.Niko od nadležnih iz Šer konferencije nije odgovorio na mejl koji im je redakcija Kurira juče uputila.(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track