(FOTO) PO UZORU NA MAMU I TATU: Oni su krenuli stopama svojih roditelja!
Foto: DAmir Dervišagić, Zorana Jevtić, Aleksand

U muzici od malena

(FOTO) PO UZORU NA MAMU I TATU: Oni su krenuli stopama svojih roditelja!

Stars -
Pojedina deca popularnih estradnih zevda su odlučia da se bave istom profesijom kao i njihovi roditelji.

Iako su njihove majke ili očevi velika imena na domaćoj sceni, oni su uspeli da se izbore sa njihovom slavom i sebi obezbede mesto pod estradnim nebom. Ilda Šaulić, Marija Šerifović, Nikolija Jovanović i Nikola Rokvić su samo neki od pevača koji su krenuli stopama svojih roditelja.

Pevač Šaban Šaulić ima troje dece: dve ćerke i sina. Jedna od njegovih ćerki Ilda Šaulić je izabrala da se bavi pevanjem, baš kao i njen otac. Iako je smatrala da će joj poznato prezime predstavljati "hendikep" tokom građenja karijere, ona je srećna jer se narodu dopala njena muzika.

Foto Kurir
Foto Kurir

Stopama Verice Šerifović je krenula i njena ćerka Marija Šerifović. Dok njena mama narodnu muziku, Marija se odlučila da karijeru gradi u pop smeru. Nema sumnje da je od majke nasledila divan glas, kojim je 2007. godine pobedila na Eurosongu.

Nikolija Jovanović je po uzoru na mamu Vesnu Zmijanac odlučila da postane pevačica. Dok joj je mama pružala podršku, njen otac baš i nije bio oduševljen ćerkinim zanimanjem. Budući da je rasla uz mamu koja je jedna od najpopularnijih pevačica, Nikolija je još od malena razvila ljubav prema muzici.

Elena Kitić je ćerka pevačkog para Marte Savić i Mileta Kitića, koja se opredelila za totalno drugačiji pravac od svojih roditelja. Elena preferira hip hop i stranu muziku, a upravo svoju prvu pesmu je otpevala na engleskom jeziku. Ona je veoma popularna na društvenim mrežama, a tinejdžerke je obožavaju.

Foto Printskrin
Foto Printskrin

Porodica Rokvić je veoma muzikalna, budući da su oba Marinkova sina rešila da se bave pevanje. Nikola Rokvić je već nekoliko godina na estradi, dok Marko ima manji staž. Stariji sin Marinka Rokvića je poslednjim albumom promenio muzički pravac, pa umesto narodnih pesama, sada peva pop hitove, dok je Marko ostao veran starom stilu, poput svog oca.

Foto Dragan Kadić
Foto Dragan Kadić

A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track