PEVAČ U PROBLEMU: Vladu Georgievu blokirani računi zbog duga od 186.442 dinara!
Foto: Dragan Kadić

Kantautor u finansijskim problemima

PEVAČ U PROBLEMU: Vladu Georgievu blokirani računi zbog duga od 186.442 dinara!

Stars -

Narodna banka Srbije 6. decembra zabranila Vladovoj firmi "VG art studio" da raspolaže novčanim sredstvima dok ne izmiri obaveze prema poveriocima

Računi "VG art studio", koja je u vlasništvu Vlada Georgieva, blokirani su po osnovu prinudne naplate zbog dugovanja od 186.442 dinara, otkriva Kurir.

Prema podacima Narodne banke Srbije, firma poznatog kantautora već neko vreme ima problema u poslovanju, odnosno ne isplaćuje na vreme i u predviđenom roku potraživanja svojim poveriocima. Zbog toga se od 6. decembra "VG art studio" nalazi u blokadi i ne može da raspolaže novčanim sredstvima, ukoliko ih ima na svojim računima.

foto: PrintScreen

Ono što je takođe interesantno jeste podatak NBS, koja kaže da se firma Georgieva u poslednje vreme više puta nalazila u ovakvoj situaciji. Samo tokom ove godine šest puta su nadležni pokušali da prinudnom naplatom nateraju pevača da izmiri svoje obaveze, ali ne postoje podaci koliko je novca i kome dugovao. Prvi put je "VG art studio" bio u blokadi u februaru, zatim u aprilu i maju, pa u junu i julu, u avgustu, oktobru, novembru i decembru. Ukupno je firma poznatog kantautora samo tokom 2017. bila onemogućena da raspolaže svojim novčanim sredstvima čak 140 dana. Međutim, kada se malo bolje obrati pažnja na hronologiju koju vodi Narodna banka Srbije, primećuje se da je Georgiev prvi put zapao u neprilike oko plaćanja dugova poveriocima još 2014, a isto se ponavljalo i u naredne dve godine. Ukupno je "VG art studio" bio u blokadi 149 dana u periodu od 2014. pa do kraja 2016.

foto: PrintScreen

Pad prihoda

SVE MANJE ZARAĐUJE

Firma Vlada Georgieva registrovana je 2002. za proizvodnju kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskog programa. Uspon je doživela 2010, kada je pevač počeo da sarađuje sa državom, to jest da se bavi osvetljenjem novosagrađenih mostova. Tada je prihodovala sa deset i po miliona dinara i sličan trend imala je sve do kraja 2013. U poslednje tri godine "VG art studio" zarađuje sve manje novca, pa je tako 2016. završila s prihodom od samo 445.000 dinara.

Vlado juče nije odgovarao na naše pozive, pa nismo uspeli da dobijemo njegov komentar na ovu temu.

Inače, pevačeva firma prvi put je dospela u žižu interesovanja pre nekoliko godina, kada je na tenderu dobila posao osvetljenja novog mosta kod Beške. Za taj angažman Vlado je dobio je neverovatnih 10,5 miliona dinara, a tadašnji ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić javno je hvalio Vlada da je odlično obavio posao, navodeći da su njih dvojica prijatelji.

OTPLATA Priznao da se zadužio kod banke

GRCAM U KREDITIMA

Georgiev se 2013. obratio svojim poštovaocima saopštenjem u kojem je naveo da ima problem sa otplatom kredita.

- Čitajući žuti "mejnstrim" u Srbiji, stiče se utisak da je normalan čovek: koji nikome ne pripada, koji je apsolutno iznad politike i svih religijskih i rasnih ubeđenja, koji radi svoj posao i od svog posla živi, koji se bori protiv laži, koji se bori protiv šunda i kiča, koji se bori za ljudska prava i intelektualnu svojinu, koji voli životinje, koji ne prihvata medijsku autokratiju, koji grca u kreditima baš kao i svaki normalan čovek koji ulaže u svoj posao, koji nije potkupljiv i spreman na sve, koji ne šalje svoje privatne fotografije i ne pristaje na lažni paparaco zarad medijske pažnje, koji gradi svoju karijeru isključivo svojim radom i živi od svojih dela, koji se ne boji nikoga, a plače gledajući tužan film, koji se ne stidi svojih emocija, koji ne funkcioniše po savetima pojedinih moćnika, koji se ne odriče svojih prijatelja, koji se ne boji gledajući Dnevnik u trenutku kada se u ovoj državi uspostavlja red i hapse kriminalci, koji može da stane ispred bilo koga i pogleda ga u oči, koji voli vino i druženje - napisao je kantautor.

Ivan Ercegovčević - Foto: Dragan Kadić; PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track