MUZIČAR IZA VILE GAJI PARADAJZ: Brega uložio 10.000 evra u plastenik!
Foto: Dado Đilas, Nemanja Pančić

POSTAO POLJOPRIVREDNIK

MUZIČAR IZA VILE GAJI PARADAJZ: Brega uložio 10.000 evra u plastenik!

Stars -

Hoću da imam domaće proizvode tokom zime. Na taj način znam da namirnice koje jedem nisu prskane i da su zdrave. Svaki put kad sam u Beogradu, posvetim se uzgajanju svojih biljaka

Goran Bregović postao je poljoprivrednik! Frontmen Bijelog dugmeta, koji ima vilu na Senjaku, odlučio je da u zadnjem delu imanja sagradi plastenik kako bi i tokom hladnih zimskih meseci gajio povrće, saznaje "Kurir".

- Brega poslednjih pet godina ima neobičnu zanimaciju - ratarstvo. Čim nema posla u studiju ili nije na turneji, on zavrne rukave, uzima ašov i ide u svoju baštu na Senjaku, gde uzgaja voće i povrće. Sad je odlučio da investira 10.000 evra u plastenik. Rešio je da proizvede paradajz i krastavce za sopstvene potrebe tokom hladnih meseci. Majstori već nekoliko dana vredno rade na postavljanju konstrukcije - kaže naš izvor blizak muzičaru.

foto: Zorana Jevtić

Brega najviše voli sam da se bavi svojom baštom, ali za to nema previše vremena. Trenutno promoviše novi album „Tri pisma i Sarajeva“, tako da će veći deo godine biti van Beograda. Međutim, ne odustaje od plastenika.

- Hoću da imam domaći paradajz tokom zime - kratko nam je rekao Bregović.

foto: Nemanja Pančić

Osnivač Bijelog dugmeta u svom dvorištu uzgaja i kruške i jabuke. A sve je počelo s nadaleko čuvenom višnjom s koje je svojevremeno pao i povredio kičmu! On je ranije u intervjuu za naš list pojasnio zašto je odlučio da, osim paradajza, sadi i krastavac, mladi luk i razno voće.

- Na taj način znam da namirnice koje jedem nisu prskane i da su zdrave. Svaki put kad sam u Beogradu, posvetim se uzgajanju svojih biljaka - ispričao je Brega.

- Goran je i vrstan kuvar - njegov prijatelj Tonči Huljić otkriva da muzičar najbolje sprema kupus.

- Ne kuva samo za mene već za sve svoje saradnike. Inače, odličan je kuvar i pazi na ishranu - ispričao je Tonči za Kurir.

Biznis

U NJEGOVOJ KUĆI SNIMANA SERIJA

Goran Bregović nema samo jednu kuću na Senjaku. U jednoj od njegovih vila snimana je serija „Žene sa Dedinja“. Kuću sa bazenom pevač već godinama izdaje, a nalazi se preko puta imanja u kojem Brega živi.

foto: Profimedia

Kao sav običan svet

NIKOL GAJI KUKURUZ, DŽULIJA ZELENU SALATU

Sličan hobi imaju i holivudske zvezde. Među prvima svoju biljnu oazu napravila je Nikol Kidman, koja na farmi u Teksasu gaji zelenu salatu, kukuruz i lan, a ima i životinje alpake. I njena koleginica Džulija Roberts u svojoj bašti ima zelenu salatu, ali i kokoške.

Ljubomir Radanov - Foto: Nemanja Pančić; Dado Đilas; Profimedia; Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track