ISPOVEST BOKIJEVE ĆERKE KOJA TERA SUZE NA OČI: Otišao je svestan svega i do poslednjeg trenutka je bio srećan!
Foto: Printscreen Fejsbuk

emotivo i pretužno

ISPOVEST BOKIJEVE ĆERKE KOJA TERA SUZE NA OČI: Otišao je svestan svega i do poslednjeg trenutka je bio srećan!

Stars -

Muzička legenda Božidar Boki Milošević preminuo je pre dva dana u Beogradu nakon kraće bolesti u 86 godini.

Njegova ćerka Ksenija Milošević otkriva kako su izgledali poslednji dani njenog oca, koga je javnost obožavala.

"Tata je otišao svestan svega i do poslednjeg trenutka je bio srećan. Živeo je "150 na sat", kao da je bio mladić. Ne možemo da verujemo da je imao 86 godina, bio je duhom mlađi od mnogih tridesetogodišnjaka. Uvek vitalan, pokretan i srećan", priča Ksenija kroz suze za Novosti i dodaje da je želja njenog oca bila da počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

"Bio je u bolnici dva dana, a pre toga sve vreme kod kuće. U ponedeljak je trebalo da ga otpuste iz bolnice, ali je smrt, nažalost, bila brža. Početkom marta je operisan, sve se desilo tako brzo", rekla je Ksenija.

Boki je živeo sa trećom suprugom Biljanom. Pre mesec dana iz Kanade je došao njegov sin Milan, a iz Amerike ćerka Gordana (udata za nekadašnjeg člana grupe "Zana" Radovana Jovićevića), oboje iz braka sa prvom suprugom Desankom. Nisu ni slutili da će im to biti poslednji susret sa ocem.

"Otac je bio izuzetno raspoložen što smo na okupu, svirali smo zajedno, držali koncert. Muzika je naš način komunikacije, tako smo živeli. Pamtiću ga kao čoveka koji je mnogo voleo život i bio neverovatno predan onome što je radio. U tome je bio smisao njegovog postojanja. Živeo je za klarinet. Govorio nam je da uvek idemo napred, da se borimo, da budemo najbolji u onome što radimo i da se nikad ne osvrćemo. Imao je priliku da živi i radi u inostranstvu, ali nikad nije želeo da napusti svoju zemlju, ispričala je Ksenija.

"Mogao sam da započnem život na nekom drugom mestu, ali nisam. Gde sad da idem, kakva Amerika, ne mogu bez Beograda. Nisam rođen u Beogradu, ali ga doživljavam kao svoj grad2, pričao je Boki svojevremeno.

I ćerka Gordana se uz emotivne reči oprostila od svog oca.

Kolege su za velikana imale samo reči hvale. Njegova smrt je teško pala Merimi Njegomir, Bori Dugiću, Dejanu Petroviću kome je Boki bio uzor.

Kurir.rs/Večerenje Novosti/Foto: Prinscreen Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track