HRVATI UŽIVAJU U SRPSKIM NARODNJACIMA: Cajke pokorile Zagreb! Cela zemlja gori od Cece, Seke, Brene i Jece!
Foto: Vladimir Šporčić, Dragana Udovičić, Andreja Damnjanović, Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Ništa od zabrane

HRVATI UŽIVAJU U SRPSKIM NARODNJACIMA: Cajke pokorile Zagreb! Cela zemlja gori od Cece, Seke, Brene i Jece!

Stars -

Uspeh i pored toga što se javnost protivila tome da se muzika koju oni nazivaju "cajke" pušta na njihovoj radio stanici, ipak se to ostvarilo i već prvog dana Ekstra FM je bio treći po slušanosti!

Pre dva dana u podne je u Zagrebu počela sa radom Ekstra FM, radio stanica oko koje se i pre početka emitovanja podigla prašina jer će u svom programu većinom puštati muziku iz Srbije, odnosno, kako su oni to nazvali, "cajke".

Radio stanica je i startovala sa pesmama Seke Aleksić, Dragane Mirković, Cece Ražnatović, Željka Samardžića, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Saše i Dejana Matića, a već prvog dana je izbila na sam vrh po slušanosti. Po broju ljudi koji su bili na frekvenciji Ekstra Fm, zauzeli su treće mesto posle samo nekoliko sati postojanja.

foto: Damir Dervišagić

"Kroz veliko istraživanje tržišta koje smo sproveli, utvrdili smo da postoji jako veliki interes za ovakvim tipom muzike, a s obzirom na to da ne postoji radio koji emituje takve pesme, logično je bilo krenuti u ovaj projekt", izjavio je Antonio Radanović, direktor i glavni urednik te radio stanice.

Koliko je hrvatska javnost bili uznemirena zbog najava da će Zagrepčani "uživati u cajkama", najbolje pokazuje serija negativnih tekstova u tamošnjim medijima proteklih nedelja. Jutarnji list temeljno se bavio sociološkim i psihološkim analizama sugrađana koji su konzumenti turbo folka i došli su da zanimljivih zaključaka. Podsetimo, prema tom istraživanju, Hrvati koji slušaju muziku Cece, Milice Todorović, Ace Lukasa, Jelene Karleuše, Bobana Rajovića, Seke Aleksić i drugih pevača iz Srbije, zapravo su pripadnici srednjeg sloja društva i obrazovanja, uglavnom desničarske orijentacije i vernici.

Kao takvi, oni su u znatnoj meri manje tolerantni prema različitim manjinama i homoseksualcima - zaključak je komisije zadarskih sociologa.

U anketi koju je oni sproveli, čak 41,3 odsto građana izjasnilo se da rado sluša "srpske cajke", njih 16,5 procenta nisu dali jasne odgovore, dok je 42,2 odgovorilo negativno.

foto: Marina Lopičić

(Kurir, Ivan Ercegovčević/Foto: Vladimir Šporčić, Dragana Udovičić, Andreja Damnjanović, Marina Lopičić, Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) POSLE SELFIJA STIGAO I SNIMAK: Karleuša i Dara se ludo provode zajedno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja