S NAMEROM DOĐOH U VELIKI GRAD: Šaban pevao vladici Grigoriju na UVCE! Emotivni ispraćaj u Nemačku!
Foto: Neboša Mandić/Dragana Udovičić

Uživali

S NAMEROM DOĐOH U VELIKI GRAD: Šaban pevao vladici Grigoriju na UVCE! Emotivni ispraćaj u Nemačku!

Stars -

Pevač Šaban Šaulić kaže da je vladika Grigorije bio oduševljen njegovim nastupom na svečanoj večeri u Trebinju, piše Alo.

foto: Printscreen/Youtube

Gligorije, vladika zahumsko-hercegovački, koji je na nadevano završenom prolećnom zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve dobio na upravljanje Eparhiju frankfurtsku i sve Nemačke, uveliko je počeo da se oprašta od svojih Hercegovaca i eparhije u kojoj je služio punih 25 godina.

foto: Printscreen/Youtube

Danima drži emotivne bese i služi liturgiju u gotovo svakom selu u okviru eparhije kako bi stigao da obiđe sve vernike i sa svima da se pozdravi pred put.

Na svom putu našao se i u voljenom Trebinju, gde je pre desetak dana održan međunarodni kongres kardiologa. U ovaj grad je stiglo preko 300 eminentnih kardiologa iz svih krajeva sveta. Povodom otvaranja kongresa priređena je svečana večera, na kojoj se vladika pojavio "u civilu", odnosno u odelu, a ne u mantiji u kojoj smo ga do sada gledali.

foto: Vladimir Šporčić

Njega i ostale zvanice svojim pesmama zabavljao je nekrunisani kralj narodne muzike Šaban Šaulić.

Šaulić je Grigoriju pevao svoje najveće hitove na uvce, a posebno je bilo emotivno kada je specijalno za Grigorija otpevao svoj čuveni hit "S namerom dođoh u veliki grad", ali i pesmu "Žal".

"U Trebinju sam upoznao vladiku Gligorija i moj utisak je da je to jedan veoma prijatan čovek. Nismo imali prilike da porazgovaramo malo duže jer sam bio počasni gost na Kongresu kardiologa i morao sam svima da se posvetim, ali sam stekao utisak da Grigorije i te kako uživa u muzici i pesmi", kazao je Šaban.

Kurir.rs/ Alo / Foto: Neboša Mandić/Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja