Najnovije vesti

SVI DOLE! VADITE PARE, SATOVE I TELEFONE! A MENI SU REKLI: TI KRALJU SEDI, TEBE POŠTUJEMO! Ovako je Šaban prepričao situaciju KADA SE NAŠAO SMRTI U OČI! Ali, to nije jedini put da je ZA DLAKU IZBEGAO SUDBINU!
Foto: Damir Dervišagić

NA PUTOVANJIMA MU SE DEŠAVLE LEPE, ALI I RUŽNE STVARI

SVI DOLE! VADITE PARE, SATOVE I TELEFONE! A MENI SU REKLI: TI KRALJU SEDI, TEBE POŠTUJEMO! Ovako je Šaban prepričao situaciju KADA SE NAŠAO SMRTI U OČI! Ali, to nije jedini put da je ZA DLAKU IZBEGAO SUDBINU!

Stars

Šaban Šaulić napustio nas je u 68. godini života, a ostaće uvek u srcima kao kralj narodne muzike. Od njegovog života neodvojive su razne situacije i anegdote, među kojima i jedna izuzetno opasna, koja se desila na jednoj svadbi gde je on pevao.

Pevač koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći pevao je svoje najveće pesme na jednoj gastarbajterskoj svadbi u Nemačkoj kada su napadači iznenada uleteli u restoran.

- Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli da pucaju iz "heklera". Ispalili su nekoliko metaka u sali. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani - prepričavao je Šaban. On je objasnio i da je jedan od napadača tada povikao: “Svi dole. Vadite pare, satove i telefone.”

Njih četvoro je, prema pevačevim rečima, kontrolisalo goste dok su ostali stajali ispred resotrana kako bi brže pobegli. Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom su njemu rekli da može da ustane.

- Čovek je stajao iza mene i rekao mi: “Kralju, ti sedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sedi i uživaj, tebe poštujemo”. A ja sam pomislio: “Joj, ako sednem, prvi ću dobiti metak u leđa”. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me je strah, ipak je to oružje - prepričavao je kasnije Šaban.

Kralj muzike ima neobičnu biografiju. On se nekoliko puta susretao sa opasnim sittuacijama. U Beču su pokušali da ga ubiju.

- Nekoliko puta sam proputovao planetu. Doživeo sam i lepe i ružne stvari. Svašta se dešava u ovom mom poslu... Najgore je bilo kada su me, pre 15 godina, u mračnom haustoru u Beču drogirani klinci izboli nožem i izudarali onim metalnim bokserom. Bilo je jezivo. Gledao sam smrti u oči. Tako izboden i krvav, popeo sam se, i danas se sećam, uz 73 stepenika, pozvao prijateljicu koja se, na sreću, odmah javila i obavestila hitnu pomoć. Dok su me šili u bolnici, rekli su da bih umro da sam stigao samo pola sata kasnije, jer bih iskrvavio. Nikada nisam saznao šta se zapravo desilo, priča se da me je tipovao neki kafedžija što nisam pevao kod njega, nego kod njegovog konkurenta. Čuo sam da je platio 3.000 tadašnjih maraka da me prebiju i izbodu nožem. I danas se naježim kada me u kafani neki klinac tresne po ramenu i kaže mi: "Šabane, ajde da pevaš". Pojedinci se ponašaju bahato, kao da mogu da te kupe za šaku dolara - ispričao je on.

Šaban je za života imao i začepljenje trbušne aorte i iako su se plašili da neće preživeti, nije se dao.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs, Blic / Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...