Najnovije vesti

slomljen od tuge

HARMONIKAŠ KOJI JE RADIO SA ŠABANOM PRIČA KAKO SE KRALJ OPHODIO PREMA MUZICI: Ovo što danas čujem od mnogih pevača, TO ŠABAN NIKADA NIJE IZGOVORIO! (KURIR TV)

Stars

Mirko Kodić, koji je godinama svirao, snimao i radio sa Šabanom Šaulićem istakao je svog prijatelja kao jedinstvenog. Harmonikaš je došao u dom Šaulića da izjavi saučešće porodici preminulog pevača, a kada su ga pitali u Šauliću govorio je kao o jednom i neponovljivom čoveku, različititom od ovih današnjih pevača. On je istakao da Šaban nikada ni za jednu pesmu dok su snimali zajedno nije izjavio da je "pesma hit" dok to današnji "omladinci" u tom poslu svakodnevno upotrebljavaju kada govore o pesmama i muzici. 

 

"Posle toliko snimljenih ploča i pesama koje sam radio sa njim nikada mi nije rekao: "Mirko ovo je hit"! On to nikada nije spomenuo! Što ja slušam danas od mojih kolega, kad kažu ovo je hit. Šaban to nikada nije rekao. toliko je bio siguran u sebe, teško mi je dato izgovorim...oprostite", rekao je Mirko, a onda se udaljio tugujući za svojim prijateljem, sakrivši suze koje su navrle. 

foto: Damir Dervišagić

Melina Džinović došla je u kuću Šaulića da izjavi saučešće ožalošćenoj porodici nastradalog pevača.

 

1 / 4 Foto: Damir Dervišagić

 

Podsetimo, sahrana kralju narodne muzike biće održana u petak 22. februara u Beogradu. Komemoracija pokojnom velikanu narodne muzike biće održana u 11 časova u Skupštini grada Beograda, u velikoj sali.

foto: Printscreen YT

Kurir.rs / Foto: Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...