POBESNELOM PČELARU PRETI ZATVORSKA KAZNA: Suzanu je krvnički ošamario, bivšu Nadeždu pljunuo u lice i izudarao drvenom štakom! Iz Sigurne kuće APELUJU NA NADLEŽNE!
Foto: screenshot, Marina Lopičić

ŠOK

POBESNELOM PČELARU PRETI ZATVORSKA KAZNA: Suzanu je krvnički ošamario, bivšu Nadeždu pljunuo u lice i izudarao drvenom štakom! Iz Sigurne kuće APELUJU NA NADLEŽNE!

Stars -

Miki Đuričić ošamario je pevačicu Suzanu Perović, a zatim je pljunuo u lice i izudarao bivšu Nadeždu Biljić štakom. Diskvalifikacija iz rijalitija odmah je usledila, a koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević oglasila se i upozorila da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade, jer su svesni da mogu da prođu bez posledica.

Ona je najoštrije osudila ponašanje sada već bivšeg zadrugara i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere.

foto: Marina Lopičić

"Tužilaštvo treba i mora da reaguje, jer je reč o nasilju nad ženama, a to je krivično delo. Međutim, praksa je pokazala da se to iz nekog razloga u takvim slučajevima ne dešava ili ja nisam obaveštena o tome, a ukoliko dođe do toga valjda bi o tome trebalo da budemo i obavešteni. Takve stvari moraju da se kažnjavaju! U suprotnom se šalje poruka svim potencijalnim nasilnicima da ako je taj prošao nekažnjeno, proći će i svaki sledeći. Mora da se reaguje! Pogotovo, ako se to dešava u tom nekom javnom prostoru, tim pre, jer ako se ne sankcioniše takvo ponašanje, gledanjem sadržaja u kome se propagira nasilje usvaja se model da je to društveno prihvatljivo", rekla je Vesna Stanojević.

"Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice. Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti", zaključila je ona.

Iz do sada sudske prakse za slična dela, pčelar iz Kupinova bi za nasilničko ponašanje mogao da bude osuđen do godinu dana zatvora, uslovnu kaznu zatvora, društveno korisan rad u nekom od javnih preduzeća ili novčanom kaznom.

foto: Printscreen

Kurir.rs/Espreso/Foto: Screenshot, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track