ŽELJKO KOPAO PO SVOM POREKLU! Ono što je saznao ga je raspametilo, a njegovi roditelji još uvek NE ZNAJU NIŠTA!
Foto: Marina Lopičić

SVETSKI, A NAŠ

ŽELJKO KOPAO PO SVOM POREKLU! Ono što je saznao ga je raspametilo, a njegovi roditelji još uvek NE ZNAJU NIŠTA!

Stars -

Željko Joksimović u svom DNK ima čak 93,8 odsto balkanskih gena, dok je preostalih 6,2 odsto gena prilično zanimljivo i neočekivano. Naime, po istraživanju tima stručnjaka iz jedne kompanije koja godinama sarađuje sa Evrosongom i analizira etničko poreko zvezda ovog prestižnog takmičenja, pokazalo se da je Željko 3,4 odsto Finac, a 2,8 odsto da ima bliskoistočne krvi.

"Kada su sa mnom stupili u kontakt sa molbom da učestvujem u ovom istraživanju, moram da priznam da sam bio radoznao da saznam više o svom poreklu i pristao sam da budem deo toga. Na kraju, zadovoljan sam, a rezultati me nisu iznenadili. Pokazalo se da moja porodica autohtono potiče sa ovih prostora, baš kako sam i očekivao. Mislim da će i moji roditelji biti zadovoljni", ispšričao je Željko.

Jedna od stručnjaka iz kompanije istakla je da rezultati idu u prilog činjenici da je Joksimović sa Balkana, ali da je istovremeno svetski čovek.

"Fascinantan podatak je da Željkov DNK pokazuje njegovo autentično balkansko poreklo, ali i povezanost sa Finskom, odnosno narodima sa Bliskog istoka. To je pokazatelj da je Joksimović pravi predstavnik svog naroda, ali je ujedno i čovek sveta, i da je blizak sa nacijama sa različitih kontinenata", rekla je ona.

Inače, među učesnicima ovogodišnjeg Evrosonga koji imaju balkanske gene su i Švajcarac Luka Hani (skoro 25 odsto), Rumunka Ester Peoni (90 odsto), Katerin Duška, Grkinja iz Kanade (30), a čak i Irkinja Sara Mekternan ima poreklo sa ovih prostora (3 odsto).

foto: Marina Lopičić

Kurir.rs/Blic/Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track