Najnovije vesti

TANJINI RODITELJI OD SRAMOTE NE IZLAZE IZ KUĆE!  Komšije ih žale zbog zet: Jadni ljudi! Stalno neki problemi s tim čovekom! Žao nam je i Tanje kao da je naše dete!
Foto: Damir Dervišagić, Kurir

Kurir u Radincu

TANJINI RODITELJI OD SRAMOTE NE IZLAZE IZ KUĆE! Komšije ih žale zbog zet: Jadni ljudi! Stalno neki problemi s tim čovekom! Žao nam je i Tanje kao da je naše dete!

Stars
08:11h

Staniša i Živana Savić, roditelji Tanje Savić, teško podnose to što se njihov zet Dušan Jovančević navodno nalazi u specijalizovanoj klinici za odvikavanje od narkotika, a još teže im pada jer se sve pročulo u javnosti, zbog čega poslednjih nedelju dana ne izlaze iz kuće.

foto: Dragan Kadić

U Radincu, prigradskom naselju Smedereva, svi znaju porodicu popularne pevačice. Pričaju i komšije, ali i drugi meštani, o Tanjinom mužu i njegovim problemima s drogom. Kažu, odavno znaju za to, nije nikakva tajna. To nam govore u neformalnom razgovoru, ali čim upalimo diktafon ili ih zamolimo da poziraju foto-reporteru, odmah se sklanjaju i povlače. Neće da se zamere Tanji.

foto: Kurir

- Joooj, nemojte nas, što nam treba to... Posle da nas mrze Živana i Staniša, a i Tanja da se ljuti. Ma znamo sve, čitali smo. Ja od tada nisam videla njene roditelje, šta da ih pitam... Jadni ljudi. Stalno neki problemi s tim zetom. Od sramote ne mogu na ulicu da izađu. Nije to prijatno, droga je opasna, ko zna šta sve može da bude. Žao mi je Tanje kao da je moje dete, uvek je bila dobra i poštena devojka. Ali sudbina - ispričala nam je jedna starija gospođa koju smo zamolili da nam objasni gde živi porodica Savić.

foto: Kurir

U zabačenom delu Radinca, na vrhu brda, vidi se kuća obojena u drečavo roze. To je Tanjina kuća. Taj deo puta nije asfaltiran, ulica je uska, pa smo morali peške do nje.

- Dobar dan, je l' ovo kuća Tanje Savić? Da li ste vi Tanjina majka - pitali smo ženu srednjih godina koju smo zatekli u dvorištu pevačicine porodične kuće. - Ne, ne, nisam ja njena majka. Ništa ja ne znam, nemojte mene pitati. Oni nisu kod kuće, neće se vratiti danas. Nemojte džabe gubiti vreme. Moram da idem u kuću, dovođenja - zbunjeno nam je govorila. - Jeste li vi u srodstvu sa Tanjinom porodicom? Šta kažu Tanjini roditelji na to što im se zet drogira? - Ja sam im dalja, baš dalja rođaka. Ništa ne znam, idem ja - rekla nam je ona.

foto: Kurir

Do nas dolazi Tanjin rođak koji živi u kući pored. I on nam kaže da neće ništa da priča o zetu Dušanu, moli nas da odemo jer Savići ne žele medijsku pažnju. - Bila je Tanja pre nekoliko dana ovde s decom, pa je onda otišla na odmor. Ko vam je rekao da se Dušan drogira, da je na odvikavanju? Ja ne znam za to, nije tačno, verujte. Ali neću ništa da pričam, imajte razumevanja, niti znam nešto o tome - rekao nam je on.

foto: Dragan Kadić

Sto metara dalje, kod barake u kojoj se nalazi prodavnica, srećemo nekoliko meštana koji, po nepisanom pravilu, obično znaju sve šta se dešava u selu. Pitamo i njih gde su misteriozno nestali Savići. - Ma tu su, bre, neće da izađu. Tanjin otac radi negde privatno, on možda nije kod kuće. Ali tu je brat Tomica, vidite da je auto u dvorištu. I Živana, Tanjina majka, tu je sigurno. Neće oni da pričaju s novinarima. Ni sa nama ne pričaju o Tanjinim problemima, što bi to radili. Čitali smo u Kuriru za njenog muža, ništa novo - rekli su nam oni.

Dugotrajan proces Tanja insistirala da Dušan započne lečenje

Prema saznanjima Kurira, Dušan Jovančević se već neko vreme nalazi na lečenju u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, gde se odvikava od korišćenja narkotika. Detalje njegovog lečenja ekskluzivno nam je ispričao izvor blizak pevačici.

foto: Damir Dervišagić

- Tanja je insistirala na lečenju. Zbog droge su često imali probleme, ona to više nije mogla da podnese. Budući da je Dušan bez previše ubeđivanja pristao na lečenje, proces je brzo započeo i evo traje već nekoliko nedelja. U Dušanovom lečenju ima nekoliko faza, nisam stručan s terminima pa ne mogu detaljno da objasnim. U pitanju je nekakvo čišćenje organizma od narkotika, čišćenje krvi, detoksikacija organizma, zatim audio-video terapija kojom se zavisniku stvara averzija prema drogi, farmakološka terapija, to znači da će piti lekove, ali i razgovori s psihijatrom - rekao je naš sagovornik.

Ivan Ercegovčević - Jelena Stuparušić/ foto: Damir Dervišagić, Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...