SKANDAL U ZATVORU U BANJALUCI: Zmaj od Šipova ŠTRAJKUJE glađu, evo šta traži od sudije
Foto: Nebojša Mandić

napao sugrađanina

SKANDAL U ZATVORU U BANJALUCI: Zmaj od Šipova ŠTRAJKUJE glađu, evo šta traži od sudije

Stars -

Sudska policija RS uhapsila je pre dva dana Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, a čim je prebačen u zatvor u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama počeo je sa štrajkom glađu.

Grahovac je štrajk glađu počeo nezadovoljan odlukama Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu koji ga je smestio u pritvor, jer se nije odazivao na sudske pozive.

"Plašim se za njegovo zdravlje, a ne želi da se pojavi kod sudije za koga smatra da ga je, mimo prava i pravde, smestio u pritvor", rekao je za Novosti njegov advokat Dušan Tomić.

"Za njega smatra da ga maltretira, na razne načine, skoro godinu dana od kada traje suđenje za nanošenje navodne lake telesne povrede meštaninu, koji mu je nožem rasporio kravu. Sudska odluka je neverovatna, sud mu je odredio najtežu meru pritvor, mada postoje druge, blaže mere, kako bi se obezbedilo prisustvo optuženog ili bilo koga drugog na sudu", istakao je Tomić.

Izvor blizak pravosuđu objasnio je da se Grahovac nije odazvao na sudske pozive povom suđenja za nanošenje telesnih povreda mladiću iz Mrkonjić Grada.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/novisti/Foto Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track