Najnovije vesti

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA NASTAO PAKAO! Fanovi zahtevaju kaznu i sankcije: Erin unuk napravio SKANDAL!
Foto: Printscreen/Happy

drama

ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA NASTAO PAKAO! Fanovi zahtevaju kaznu i sankcije: Erin unuk napravio SKANDAL!

Stars

Uroš Anđelić fizički je nasrnuo na Leontinu Mirković pa je iz sve snage gurnuo sa stolice u trpezariji vile "Parova". Ovaj incident se, pak, nije tu završio. Dvojac se još neko vreme verbalno obračunavao, sve dok Erin unuk na kraju nije "spustio loptu" na insistiranje cimera iz rijaliti kuće u Zemunu. 

Inače, ovo nije prvi put da su se Leontina i Uroš posvađali "na krv i nož" - samo nekoliko dana pre toga ušli u sukob zbog upaljača. Produkcija je tada reagovala i poslala obezbeđenje kako bi sprečila fizički sukob.

foto: Happy screenshot

Kako je, sa druge strane, ovo samo jedna od uznemirujućih i potresnih scena koja se emituje na programima sa nacionalnom frekvencijom, a kojima građani Srbije svakodnevno prisustvuju kada upale televizor, njegovo ponašanje izazvalo je ponovno zgražavanje te skandalizovao građane koji navode da ovakva vrsta sadržaja u prajm-tajmu "nije normalna" i da bi za ovako nešto trebalo da usledi adekvatna kazna i sankcije.

Građani na društvenim mrežama redovno iznose nezadovoljstvo zbog toga što su, kako kažu, "prenatrpani vulgarnim i nasilnim sadržajem" koji primarno stiže iz rijaliti programa. U prilog tome svedoči i skandal u "Parovima" koji se dogodio pre samo dvadesetak dana - Uroš je tada izazvao bes i nezadovoljstvo građana kada ga je prositutka Vida Kokić oralno zadovoljavala uživo u emisiji.

Iako je produkcija srećne televizije navela da do takvog čina nije došlo, već da je bila u pitanju samo igra učesnika, simulacija oralnog zadovoljavanja, iz REM-a su tada istakli da je postupak pokrenut i da će se u narednom periodu preciznije znati da li će televizija biti, kako se navodi, sankcionisana, kao i na koji način.

Članica REM-a Olivera Zekić nedavno je otkrila da kvorum još uvek nije održan, zbog kako je istakla, njene bolesti, te da bi takva sednica trebalo da se održi tek sredinom novembra.

"Odloženo je za sredinu novembra, još uvek nismo imali kvorum, ja sam bila mesec i po dana bolesna i polovinom novembra ćemo odlučivati o tome. Ja sam sada u Briselu, tako da ne možemo da imamo to pre polovine novembra. Ne možemo da odlučujemo o takvim stvarima bez da nas ima šest na broju. Izjašnjavaćemo se o Hepi televiziji sredinom novembra", izjavila je tada Olivera.

Ona je navela da je najveći problem u ovakvim situacijama što REM nema ovlašćenje da sam sporvede sankcije ili odredi kazne za prestupe, pa zato ovakvi sporovi obično predugo traju.

"Da li će i kada biti izrečene mere to se nikad ne zna, jer nema hitnog postupka. Ukoliko služba za nadzor i analizu utvdi da je televizija “Hepi” načinila prestup, onda se sprovode kaznene mere koje mogu biti - opomena, javno upozorenje - gde televizija treba da pročita ono što REM izrekne dva puta u prajmtajmu i jednom objavi u novinama, kao i još dve kaznene mere", izjavila je u tom periodu Olivera i dodala:

"Takođe možemo da ih pošaljemo kod sudije za prekršaje, gde obično slučaj zastari, i postoji opcija da se zabrani neki format na 24 časa do mesec dana, ali ni to nije dovoljno efektivna kazna. Dokle god se REM-u ne omogući da ima ovlašćenje u vidu direktne kazne, neće biti ni adekvatnih sankcija za prestupe medija", pročula je Olivera Zekić.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, M.G/Blic/Foto: Happy screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...