Najnovije vesti

SVE O ČEMU JE CECA ĆUTALA 20 GODINA: Slike Arkanovog ubistva su mi svaki dan pred očima!
Ubijen na pevačicine oči... Željko Ražnatović Arkan. Stalno priča o pokojnom suprugu... Ceca Ražnatović, Foto: EPA, Dragan Kadić

emotivna ISPOVEST

SVE O ČEMU JE CECA ĆUTALA 20 GODINA: Slike Arkanovog ubistva su mi svaki dan pred očima!

Stars

Nezaborav - Ražnatovićeva u ispovesti za Kurir otkrila kako je nastavila život posle velike tragedije, kao i da sa svojom decom Anastasijom i Veljkom čuva uspomenu na Željka, koji je ubijen 15. januara 2000. godine

Dvadeset godina od smrti Željka Ražnatovića Arkana navršiće se 15. januara. O njegovom životu, brojnim anegdotama, svemu što ga je pratilo, načinu na koji je ubijen u sačekuši u hotelu govorili su njegovi prijatelji, bivši saradnici, brojne javne ličnosti koje su imale prilike da ga upoznaju.

Uglavnom su ga opisivali kao pravog džentlmena, privatno mirnog i običnog čoveka. Najmanje je govorila Svetlana Ceca Ražnatović, njegova udovica, jer je izbegavala da se vraća na dan tragedije. Zato je sada, pred obeležavanje dve decenije od smrti supruga, za Kurir iznela emotivnu ispovest o najtužnijem danu u svom životu.

- To je za mene najgori i najteži trenutak u životu. Dan kao i svaki drugi pretvorio se u noćnu moru. Otišli smo u butik kako bih kupila garderobu i, koliko se sećam, oko pola pet se desio taj užasan zločin nad troje ljudi. Prošlo je 20 godina... Svih godina sam se trudila da te traumatične slike potisnem, ali još uvek su mi pred očima. Ništa ne mogu da promenim - započela je Ceca i uz uzdah nastavila:

Najosetljivija rana

- Teško je da dirate najosetljiviju ranu. Nadam se da razumete zbog čega izbegavam da pričam o tome. I dan-danas nemam odgovor na pitanje zašto se to desilo. Zašto je troje ljudi lišeno prava na život? Teško je govoriti o ubistvu oca moje dece i prisećati se tog 15. januara.

Ceca je otkrila da je mnogo puta nakon tragedije prolazila kroz teške trenutke, misleći da neće moći da nastavi dalje.

- Bilo je mnogo pitanja, mnogo teških trenutaka, kao i situacija iz kojih sam mislila da nema izlaza. Ne prođe dan da ne pomislim na Željka i trenutak njegovog svirepog ubistva i stanja u kojem sam ga zatekla. Osećam se jako, jako razočarano što trostruki ubica još uvek nije izručen našoj državi. A sigurno se tako osećaju i druge dve porodice stradalih pored Željka. Ni posle dve decenije nismo saznali motiv ubistava i ko stoji iza njega. Pogotovo boli što znamo ubicu, koji još nije smešten u zatvor - kaže ona.

Ćute o tragediji

Uspomenu na Arkana prenela je verno svojoj deci, sinu Veljku i ćerki Anastasiji, koji su bili mali kad se dogodila tragedija. Ceca im svakodnevno spominje tatu, priča anegdote i uspomene koje ima s njim, kao i o ljubavi koju je osećao prema njima.

foto: Damir Dervišagić

- Mi u kući svakodnevno pričamo o njemu. Tokom svih ovih godina je prisutan kroz priče i situacije. O najtežem trenutku ne pričamo. Nažalost, nemamo mnogo uspomena, ali na kompakt-diskovima su zabeleženi Anastasijin prvi i Veljkova tri rođendana, kao i njihove zajedničke fotografije. Ja sam traumu preživela taj dan i verujte da ni naših poslednjih reči ne mogu da se setim. Ostala je velika praznina i dugogodišnja borba da se deca izvedu na pravi put. Željkovo mesto u mom srcu i životu niko ne može da zauzme - završila je Ceca.

Zločin TROJE UBIJENIH

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine nešto posle 17 časova u hotelu „Interkontinental“ na Novom Beogradu. Sahranjen je 20. januara na beogradskom Novom groblju. Zajedno s Ražnatovićem ubijeni su i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici Saveznog SUP pukovnik Dragan Garić i Milenko Mandić.

BIO JE PRAVI MUŠKARAC Pored njega sam bila najvoljenija na svetu

Ceca je ovom prilikom evocirala uspomene i na dan kada je upoznala Arkana i priznala da je maštala da se uda za njega.

- Sećam se kad sam upoznala Željka, jedino o čemu sam razmišljala jeste kako bih volela da sam žena takvog džentlmena, zaštitnika. Pored njega bi se svaka žena osećala najsigurnijom i najvoljenijom na svetu. Tako sam se i ja osećala svih šest godina našeg zajedničkog života. Zbog tih lepih trenutaka i dan-danas se sećam samo fenomenalnih stvari iz našeg zajedničkog života. Pamtim Željka po lepim situacijama i trudim se da mi samo one ostanu u sećanju. Ne mogu, niti želim da ulazim u detalje tog užasnog dana jer to je ponovno kopanje po ranama - kaže Ražnatovićka.

Kurir.rs/ Ljiljana Stanišić  Foto: EPA/ Dragan Kadić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...