DRAGAN KOJIĆ KEBA NE IZLAZI IZ VILE NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Uveliko učim engleski i pišem poeziju! Pa spomenuo i Severinu
Foto: Zorana Jevtić

stars intervju

DRAGAN KOJIĆ KEBA NE IZLAZI IZ VILE NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Uveliko učim engleski i pišem poeziju! Pa spomenuo i Severinu

Stars -

Folk pevač opisuje kako svakodnevicu deli u svoja četiri zida sa suprugom, sinom i snajom, kaže da samo on ne ume da kuva, ali i otkriva kojem se hobiju vratio

Poslednjih mesec dana Dragan Kojić Keba skoro da ne izlazi iz kuće. Od prvog dana otkako je proglašena pandemija virusa korona pevač poštuje sve preporuke nadležnih i trudi se da vreme u izolaciji provede kvalitetno i kreativno. Dok čeka kraj vanredne situacije, Keba komponuje nove pesme, a posle dužeg vremena počeo je da piše poeziju. Društvo mu prave supruga Olja, sin Igor i snaja Severina, koji se uglavnom zabavljaju pripremanjem raznih specijaliteta. Pevač nije zaboravio ni na svoje obožavaoce, kojima je već održao koncert preko Instagram lajva, a priprema im i još iznenađenja.

Kako vam prolaze dani u kući?

- Ne sećam se da sam se ikad u životu svakodnevno u isto vreme toliko smejao i tugovao. Ipak, ovo drugo malo više. Pohađam časove engleskog onlajn i zanimljivo je, a počeo sam ponovo da pišem poeziju, što sam prestao još u srednjoj školi. Te pesme mogu da se uobliče u šansonjerske note, što ću jednog dana i uraditi. Nešto slično onome što su radili Hulio Iglesijas, Dragan Stojnić i Enriko Masijas.

Ponosan na  naslednike Sin Igor i snaja Severina
Ponosan na naslednike Sin Igor i snaja Severinafoto: Damir Dervišagić

Šta mislite, kako ćemo se svi oporaviti od ovoga, pre svega psihički?

- Ljudi su planetarno, naš narod pogotovo, izuzetno duhoviti u ovom teškom vremenu. Zahvaljujući društvenim mrežama, i te kako se uveravam u to, a, naravno, pamtim i još teže trenutke i dane i siguran sam da samo jakim duhom, optimizmom i doslednom opreznošću možemo dobiti bitku s nevidljivim i opasnim protivnikom. A rušili smo nevidljive kad niko u to nije verovao (smeh).

Poznato je da se bavite i pisanjem pesama. Imate li inspiraciju ovih dana?

- Svi nastupi su otkazani, ali nije otkazano da kod kuće sviram, pevam, komponujem. Pišem, jer moja profesija je uvek bila i moj hobi. Inače, retko sam o tome pričao, ali 90 odsto svih pesama koje sam snimio napisao sam ja. Najdraže su mi „Zar za mene sreće nema“ i „Srce piše suzama“.

Često zajedno zapevaju Pevač uživa u trenucima kada sa svojom  snajom u kući priredi muzički šou
Često zajedno zapevaju Pevač uživa u trenucima kada sa svojom snajom u kući priredi muzički šoufoto: Instagram

Zajedno sa Severinom napravili ste odličan mini-koncert na Instagramu, koji je pogledalo nekoliko stotina hiljada ljudi. Pripremate li nam opet neku sličnu zabavu vas dvoje?

- A ovih dana ću od kuće na mom profilu prirediti nešto lepo svima da vide i čuju od mene. Eto, pre neki dan Severina je priredila pravi šou iz dnevnog boravka i otpevali smo i nekoliko pesama zajedno.

Ljubav koja ne jenjava Sa suprugom Oljom odavno  je našao zajednički jezik
Ljubav koja ne jenjava Sa suprugom Oljom odavno je našao zajednički jezikfoto: Dejan Milićević

Da li je vašoj supruzi neobično što ste toliko dugo u kući?

- Trenutno smo nas četvoro tu i ne zna se ko bolje kuva: Olja, Severina ili Igor. Jedino ja nemam pojma o kuhinji, ali zato najbolje degustiram. Igramo se „ne ljuti se, čoveče“ i mnogo nam nedostaju Nataša i mali Aleksandar, ali tako je to u životu, uvek neko fali.

Šta ćete prvo uraditi kad se ukine vanredno stanje?

- Kad sve prođe, a siguran sam da hoće, prvo ću se pomoliti bogu i zahvaliti za spas u ovom teškom vremenu, kad smo, siguran sam, svi shvatili opomenu da je najvrednije u životu imati zdravlje i ljubav i da nam tako malo treba da budemo srećni!

Zašto mislite da je sve ovo opomena?

- Ovaj čas, kad te niko ne pita ni ko si, ni šta si, morao je kad-tad da dođe. Da li si lep ili ružan, mršav ili debeo, koje boje si, koje nacionalnosti, odakle si, da li se krstiš ili klanjaš ili klečiš. Došlo je vreme čuda da više nema predrasuda i neka nas sve anđeoski obruč što jače steže, jer došlo je vreme da nas planetarno samo ljubav može spasti.

Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević Foto: Zorana Jevtić

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track