ZA NJIH NIJE BILO HLEBA NA ESTRADI: Krenuli stopama roditelja, pa PROPALI!
Foto: Printscreen, Ana Paunković

(Ne)uspešni

ZA NJIH NIJE BILO HLEBA NA ESTRADI: Krenuli stopama roditelja, pa PROPALI!

Stars -

Deci poznatih estradnih umetnika vrlo često je teže da se ostvare u muzici i postanu uspešni, uglavnom zbog toga što se u startu susreću s komentarima da su nisu dovoljno talentovani, da ne poseduju harizmu, nemaju dobre pesme i slično. Zbog toga su, u većini slučajeva, njihovi pokušaji da uspeju u senci slavnih roditelja i svi oni su posle nekoliko godina odustali od estradne karijere. Na tom spisku su Stefan Živojinović, Jelena Jevremović, Medo Sakić, Mikica i Bane Bojanić, Andrej Lukas, Marinela i Silvija Đogani, Maja Luis, Dejan Aličić i Nataša Kojić Taša.

Brena i Stefan Živojinović

foto: Damir Dervišagić

Ne želi da bude javna ličnost

Sin Lepe Brene prvi singl "Dva ludaka" objavio je pre dve godine, a potom je promovisao još četiri pesme. Dobijao je samo pohvale za pevanje, ponašanje na sceni, odabir pesama. Ali to, prema Stefanovim shvatanjima, nije bilo dovoljno za uspeh. Zato je pre nekoliko nedelja doneo odluku da se povuče iz muzike i javnost je o tome obavestio preko svog advokata. Živojinović je poručio da više ne želi da bude javna ličnost, zamolio je medije da ne pišu o njemu, napomenuvši da će se posvetiti nekoj drugoj profesiji.

Miki i Jelena Jevremović

foto: Printskrin

Estradu zamenila porodičnim životom

U slučaju naslednice legendarnog Mikija Jevremovića problem nije bio u hitovima, izgledu, pevanju. Jednostavno je u jednom momentu shvatila da želi da se posveti porodici, suprugu i deci, pa je mikrofon odložila. Jelena je objavila nekoliko uspešnih singlova, kao što su "Non-stop" i "Ljubav u prahu", kao i jedan album, s kojeg se izdvojio nezaboravan duet s Mikijem "Ljubav po sebi je greh". Posle razvoda odlučila je da živi u Beogradu sa svoja dva sina.

Sinan i Medo Sakić

foto: Privatna Arhiva/Dragana Udovičić

Ni otac nije mogao da mu pomogne

Retko ko se seća da je 2001. sin iz prvog braka Sinana Sakića objavio album i da je imao odličnu promociju na svim gledanim televizijama. Pojavljivao se zajedno s pokojnim ocem, čak je imao i jedan hit. Ništa od toga mu nije donelo slavu. Posle četiri godina objavio je još jedan CD, koji je prošao potpuno nezapaženo. Medo danas živi od pevanja, ali više ne snima albume. I Sinanov drugi sin Alen je na estradi. On se poslednje dve godine bavi rep muzikom i, za razliku od brata, nastupa uspešno s Rastom.

Miloš, Bane i Mikica Bojanić

foto: Damir Dervišagić

Otišli u inostranstvo

Dvojica naslednika Miloša Bojanića na estradnom nebu pojavila su se gotovo u isto vreme. Prvo se publici predstavio Bane 1996, a početkom novog milenijuma i njegov brat. Za Mikicu se ne može reći da je ostavio trag u muzici, dok je Milošev stariji sin na pet albuma imao hitove "Pola vino, pola voda", "Ova pesma moj je oproštaj" i "Samo pijan mogu da prebolim", koji se i danas slušaju. Bane je godinama živeo u Americi, ali se nedavno vratio u Srbiju, dok je Mikica i dalje u Kanadi s porodicom.

Aca Lukas i Andrej Vuksanović

foto: Youtube screenshot

Nije uspeo da se izbori

Sin Ace Lukasa iz braka s Natašom takođe je okušao sreću u muzici. Godinama je živeo s majkom u Nemačkoj, pa smo ga prvi put videli kada je pre tri godine odlučio da snimi singl. Imao je zapažen start, ali i posle nekoliko pesama još nije uspeo da se izbori za svoje mesto na sceni. Andrej je i dalje u muzici, s tim što nije poznato da li će i dalje snimati i nastupati kao pevač.

Đole, Slađa, Silvija i Marinela Đogani

foto: Nemanja Pančić

Jedna ima vrtić, druga radi u hotelu

Starija ćerka Đoleta Đoganija i Slađe Delibašić naprasno je odlučila da postane pevačica pre desetak godina i u tome je imala svesrdnu pomoć roditelja. Finansirali su joj je nekoliko singlova i spotove, a čak je i Slađa s njom snimila duet "Unikat" i vodila je na nastupe. To nije bilo dovojno za Silvijin proboj na estradi. Marinela se predstavila kroz takmičenje "Iks faktor". Svi su bili oduševljeni njenim glasovnim mogućnostima i stilom pevanja. Ipak, nakon ispadanja iz šoua nije nastavila da se bavi muzikom, nego je završila fakultet i sada radi u jednom hotelu. Silvija je takođe završila visoku školu i sada je vlasnica privatnog vrtića.

Luis i Maja Stojanović

foto: Dragan Kadić

Njen stil nije popularan u Srbiji

Ćerka pokojnog Ljubiše Stojanovića Luisa neguje poseban i nesvakidašnji stil pevanja, koji nije popularan na ovim prostorima. Zato dosad nije imala uspeha sa pesmama, iako se trudila da uspe u muzici. Redovno nastupa i planira da nastavi sa objavljivanjem novih kompozicija. Maja se publici predstavila kao takmičar u "Iks faktoru". Luisov sin Marko se takođe bavi pevanjem, ali sa mnogo više uspeha od svoje sestre.

Ljuba i Dejan Aličić

foto: Printscreen

Mešali ga sa ocem

U periodu od 1993. do 2010. godine Dejan Aličić, sin Ljube Aličića, objavio je četiri albuma, ali nije uspeo da ostvari veći uspeh. Dejanov najveći problem je što ima skoro identičan glas kao njegov otac, pa publika i danas ne zna da hit "Otišla je bez ijedne reči" peva upravo on, a ne Ljuba. Pre deset godina snimio je duet sa ocem "Dajte da pije drugar moj", koji ga nakratko vratio u estradne vode, posle čega se opet povukao.

Keba i Taša

foto: Instagram Printscreen

Ostavila mikrofon i otišla na Berkli

Kebina mezimica bila je miljenik tinejdžera u Srbiji od 2004, kada se pojavila na sceni. Na dva CD imala je hitove "Oko plavo", "Boli me", "Dugo si me mučio". Ipak, Taša je nakon završene muzičke akademije odlučila da želi da nastavi obrazovanje i upisala je čuveni Berkli u Americi. Od 2009. godine nije dolazila u rodnu Srbiju, a u Holivudu pokušava da se ostvari kao kompozitor filmske muzik

Ivan Ercegovčević / foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track