JOŠ JEDNO SLAVLJE KOD ŠIJANA! Božinovska sa Rodićima priprema krštenje unuka, ispoštovaće TRADICIJU, a Mirko ima samo OVU ŽELJU!
Foto: Damir Dervišagić, Ana Paunković

SAMO NEK JE VESELO

JOŠ JEDNO SLAVLJE KOD ŠIJANA! Božinovska sa Rodićima priprema krštenje unuka, ispoštovaće TRADICIJU, a Mirko ima samo OVU ŽELJU!

Stars -

Goca Božinovska uživa u ulozi bake i sa snajkom Bojanom Rodić i sinom Mirkom Šijanom, ali i prijom Danijelom i prijateljem Bogdanom Rodićem polako priprema krštenje prvog unuka Zorana. Pevačica ima želju da naslednik njenog sina što pre primi svetu tajnu, kojom mališan postaje hrišćanin i član crkve.

Mirko Šijan
foto: Printscreen

Obe porodice, i Rodić i Šijan, drže do tradicije, pa se već raspituju u vezi sa činom koji im veoma znači. Stari je običaj da se dete krsti još dok je beba, dok ne proslavi prvi rođendan. U današnje vreme tradicija se manje poštuje, pa se dešava da se taj svečani čin odlaže za neke kasnije godine. Roditelji malog Zorana Šijan to ne žele, pa će krštenje u njihovoj porodici da se obavi u najkraćem roku.

Bojana Rodić, Mirko Šijan
foto: Ana Paunković

Oboje su već upoznati sa važnim pravilima ovog verskog obreda, a uskoro će i obaviti razgovor sa sveštenikom, koji će detaljnije da im objasni šta je potrebno i da zakaže krštenje. Inače, kako tradicija nalaže, za ovaj svečani događaj treba pripremiti krsnicu - platno bele boje, veličine od jednog do jednog i po metra, u koje se dete uvija posle krštenja. Od nje se, potom, detetu sašije košuljica, benkica ili jastučić za spavanje.

Mirko Šijan
foto: Printscreen

Prema rečima našeg izvora, Mirko želi da njegov naslednik, po starom običaju, bude zavijen u njegovu belu košulju, sve dok ne bude kršten vodom. Inače, još uvek se nisu dogovorili da li će praviti veselje ili će sve biti organizovano tajno, u krugu porodice i kumova.

Lj. Stanišić

Bonus video:

03:59

SEKA I RAŠA SPREMNI ZA NOVU SEZONU MAJKI I SNAJKI! Otkrili novine koje nas očekuju, takmičarkama neće biti lako!

Naslovna Strana
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track