13:45

VESNA RIVAS NEĆE U RAT SA DEMONIMA: Nalazimo se u GADNOM SMO VREMENU, nastupaju ogromne pormene! Ovako se treba zaštititi!

zle sile

RATUJEM SA CRNIM VRAČARAMA! Vesna Rivas UPOZORAVA NA DEMONE u ljudskom obliku: Nemaju strah jer imaju DRUGOG BOGA, a to je Sotona

Stars -

Magijska verovanja duboko su ukorenjena u srpkom narodu.

Razni vračarski obredi kod nas se koriste u različite svrhe, a upućeni tvrde da postoje bele i crne vračare od kojih zavisi na koji način će se energija usmeriti. Jedan od najinteresantnijih rituala vlaške magije prema predanjima jesu i rusalje - žene koje padaju u trans da bi kroz njih govorili pokojnici.

Psiholog Marija Milenković navodi da su magijski rituali jedna vrsta manipulacije ljudskom svešću.

- Magija, religija i psihologija već vekovima su povezane. Postoji neraskidiva veza u razvoju ljudskog uma u ove tri sfere. Psihologija ima upliva. Svaka vrsta magije deluje na ljudski um i deluje na percepciju sveta oko sebe. Mi u korenu mnogih psihijatrijskih i duševnih problema imamo upliv magije kao pojave i kad pričamo o magijskim ritualima govorimo o jednoj vrsti manipulacije ljudskom svešću - rekla je psiholog Marija Milenković u jutarnjem programu Kurir televizije.

magija
foto: Kurir televizija

Astrolog i numerolog Vesna Rivas, koja se predstavlja i kao beli mag, tvrdi da vlaške vračare mogu da upravljaju energijom u željenom smeru. Rivas je navela i da magija traje vekovima i svi smo jedni na druge usmereni.

- Ja sam energosens. Bavim se proučavanjem energije i rodnog koda i sve je tu zapisano. Ako je Tesla mogao to da sabere u 369, šta sad, mi treba da izmislimo toplu vodu? Nalazimo se u karmičkim godinama, promene su u toku, godina je petice, a ulazimo u šesticu. Ali ako ja mogu analizom rodnog koda da ti kažem šta će ti se desiti za 15 dana, a da ti se to desi, znači da tu nešto postoji. Mi pojedinci smo izabrani čitači energije i samo je bitno kako ćemo to koristiti. Od izvora dva putića, što bi rekli, može da se koristi i za dobro, ali i za loše - kaže Vesna Rivas.

Navela je da vlaška magija nije najjača na ovim prostorima već je najtajanstvenija.

- Vlaška magija nije najjača nego je najtajanstvenija. Vlasi su jako zatvoren narod i sve čuvaju. Da biste nešto saznali o njima, morate biti jako dobar čovek, neko od poverenja. Vlaška magija nije popularna. Vračare umeju da upravljaju energijom u smeru koji vi želite. Mi to zovemo crne vračare. Delimo se na bele i crne. Ja sam bela. Mi smo stalno u ratu. Stalno jedni druge špijuniramo. Sve je ljudi moji molitva - kaže Vesna Rivas.

magija
foto: Kurir televizija

Dodala je da ne radi sa mrtvima.

- Ja ne radim sa mrtvima, radim samo sa živima, zato sam i bela vračara. Volim da se gledam, volim da pričam, volim da je potkovano činjenicama. Čak i ono što je nedodirljivo, ja ću vam dati i pokušati da vam pomognem. Primetili ste da crne vračare neće da se pojavljuju pred kamerama, neće da se slikaju, ali će da ubace nekog njihovog sa delimičnim informacijama. Demončići su među nama, mi jesmo božja bića i jesmo stvoreni da radimo, činimo i stvaramo, ali ima i tih otpalih anđela, koji su napravili ceo front i kad kažu: "Bože" kako se Boga ne plaše?! Nemaju strah jer imaju drugog boga, a to je Sotona. Oni će svašta pričati i svašta će pisati i daće vam informaciju, ali neće se slikati. Ja ne dolazim u kontakt sa tim zlim silama da se ne bi pokrenuo rat. Zašto bih ja to radila - kaže astrološkinja.

Dodaje da postoje obredi koji se obavljaju putem molitve i putem mantri.

- Samo je pitanje na koji način se ta energija usmerava - kaže Rivas.

Psiholog Marija Milenković dodala je da obraćanje vračarama nosi sa sobom odricanje od odgovornosti.

- Uticaj bilo kakvih magija jeste uticaj na naš um. Iluzija je vezana za rani rast i razvoj, ali kad se to pojavi u odraslom dobu zaista postoje ozbiljni problemi sa granicama dokle nešto može da ide i da li je u pitanju psihoza - kaže Milenković.

Naglašava da je suština cele priče da se čovek uvek borio da preživi, a magija je bila jedan od načina da skine odgovornost sa sebe i da što manje utiče i mobiliše sopstvene resurse.

- Stigmatizacija ove priče je sledeća. Ako idete kod psihologa niste dovoljno jaki i snažni ili ste možda i ludi i imate potpuno jednu drugu etiketu. A ako idete kod vračare po neku magijsku mantru, e tu vi onda zajedno sa nekim guruom tragate za nekim odgovorima. Mi iz svega toga izvlačimo neki prijatan odnos. Činjenica je opuštanje i šaljemo jedan dobar osećaj i dobru energiju koja svakako postoji - navela je Milenković.

magija
foto: Kurir televizija

Vesna Rivas otkrila je da svoje klijente šalje kod psihologa i duhovnika.

- Kako god obrnete i okrenete, narod će prvo krenuti kod nas. Ja teram moje da se muče. Ja kad vidim pad kod mojih, ja ih uputim ili na psihologe ili na svoje duhovnike u svom hramu. Različitih smo vera. Poenta je samo da treba da živimo sa prirodom i sa običajima u podneblju na kome smo nastali. Crveni konac je prisutan u našem narodu. U vremenu smo gadnom, ja koristim ćilibar, jako je dobar, pročišćava energiju I verujte kad kažu "urokljivo oko" zaista to je neka negativna energija sa kojom je neko došao. I sama nauka priznaje parapsihologiju i sama religija prepoznaje negativnu energiju. Kad se molimo protiv zlih sila glavni su Sveti Kiprijan i Justina i Bogomajčici sa sedam mačeva za umiljenje zlih sila - navela je Vesna Rivas.

Do kraja nedelje, podsetimo, Kurir će kroz serijal tekstova približiti priču o verovanjima i tajnama magije i razotkriti brojne nepoznanice - saznaćete koje su to prema narodnom predanju nečastive sile, kako im se vračare priklanjaju, a kako suprotstavljaju, koja božanstva poštuju i šta čine da nesreću prenesu, a šta da ljudima pomognu u bolesti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track