PRAVA DOMAĆINSKA ATMOSFERA U DOMU ERE OJDANIĆA: Folker večera na podu, kuva rakiju na SMEDEREVCU, a evo ko je sa njim! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

idila

PRAVA DOMAĆINSKA ATMOSFERA U DOMU ERE OJDANIĆA: Folker večera na podu, kuva rakiju na SMEDEREVCU, a evo ko je sa njim! (FOTO)

Stars -

Danas svi pravoslavni vernici proslavljaju Badnji dan i Badnje veče, pa ni javne ličnosti nisu izuzetak.

U domu našeg legendarnog folkera Ere Ojdanića prava je domaćinska atmosfera, a za portal Pink.rs pevač je pokazao kako sa svojim najbližima slavi božićne praznike.

Era Ojdanić
foto: Printscreen/Instagram

Ojdanić je, pre svega, kao pravi domaćin, jutro posvetio traženju dobrog badnjaka za svoju kuću, te je uz pomoć sekirice ranom zorom krenuo na zadatak.

Kao i svake godine, Era najradosniji praznik kod pravoslavaca dočekuje u svom domu, okružen najmilijima, poštujući sve tradicije koje Badnji dan i Božić nalažu.

- Kod nas se i ove godine poštuje tradicija! Večeramo na podu, tu je slama, tu je posna hrana, pijemo šumadijski čaj, odnosno kuvanu rakiju. Badnjak gori u Smederevcu, pucketa, a na šporetu se kuva rakija. Prava idila kod nas - otkriva Era.

Trpeza se nalazi na podu, kako to nalažu najstariji običaji, a Era je svoj dom dodatno ukrasio slamom, kako bi sve izgledalo u duhu praznika.

Pevačev unuk, Uroš, se ne odvaja od svog dede, a Era otkriva i ko je sve prisutan na večerašnjoj gozbi.

- Unuk Uroš pazi na rakiju, a i na dedu, da ne popije previše. Tu mi je i ćerka, samo najmlađi unuk nije s nama, on je na Zlatiboru - kaže Odjanić.

Era Ojdanić
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/M.M.

Bonus video:

01:12

Era Ojdanić muva Vendi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja