KO O ČEMU, SEVERINA O SREBRENICI: Hrvatska pevačica čestitala Bajram, pa objavila sliku simbola genocida (FOTO)
Foto: Ana Paunković, Printscreen/Instagram

PROVOKACIJA

KO O ČEMU, SEVERINA O SREBRENICI: Hrvatska pevačica čestitala Bajram, pa objavila sliku simbola genocida (FOTO)

Stars -

Nismo dugo čekali da Severina Vučković opet spomene Srebrenicu i to baš onog dana kad nije trebalo. Na Bajram, jedan od najradosnijih praznika koji muslimani proslavljaju, ona je pomenula njihovu bolnu temu, to jest Srebrenicu.

Severina Kojić
foto: Printscreen/Instagram

Pevačica je na svom Instagramu napisala tradicionalnu čestitku "Bajram Šerif Mubarek Olsun", a dodala je sliku cveta Srebrenice i bosanske košulje. Cvet Srebrenice je, prema podacima sa interneta, nezvanični simbol genocida u Srebrenici.

Severina Vučković
foto: Instagram

Interesantno je da niko, pa čak ni sami muslimani, kojima je ovaj praznik i te kako važan, ne praktikuju da spominju ovu temu u tom trenutku. Zbog toga su mnogi Severinini pratioci posumnjali da je reč o provokaciji, što joj nije strano.

Severina Kojić
foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, Seve je nedavno u jednoj emisiji u Sarajevu, govoreći o Srebrenici, istakla da je tamo počinjen genocid.

- Na primer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebalo da plati odštetu. Mislim da samo zbog toga oni (Srbija) ne priznaju da se to tako zove - istakla je u dahu i sa smeškom na licu pevačica, koja se, da ironija bude veća, neposredno pre toga razvela od Srbina.

Ona je slično izrekla u oktobru prošle godine, kada je raskinula saradnju sa jednom televizijom i to samo zato što je suvlasnik tog medija, navodno, Igor Dodik, sin srpskog člana predsedništva BiH. - Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze sa Dodikom, osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina za hrvatski "Večernji list".

Severina Kojić
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

00:17

Severina u Beton hali snimala spot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track