MILOŠ ASPIRINAC OTKRIVA: "Venčanje" je trebalo da otpeva Ceca umesto Milice! Evo koja pevačica mu je napravila HAOS u studiju
Foto: Petar Aleksić, Printscreen/Instagram

on zna sve estradne tajne

MILOŠ ASPIRINAC OTKRIVA: "Venčanje" je trebalo da otpeva Ceca umesto Milice! Evo koja pevačica mu je napravila HAOS u studiju

Stars -

Miloš Roganović je tekstopisac, kompozitor i aranžer, ali i uspešni stomatolog. U javnosti je poznat još od 2007. godine, kada je napravio bum na estradi pesmom "Aspirin" Seke Aleksić, za koju je pisao muziku i tekst, a posle koje je dobio i nadimak Aspirinac.

Iako su mu pesme iz godine u godinu postajale sve veći hitovi, Filip ne voli da se medijski eksponira. Ipak, za Kurir je napravio izuzetak, pa nam je na početku razgovora otkrio sve o "tajnama" Nataše Bekvalac, za koju je pisao istoimeni hit, ali i zašto u poslednje vreme sve češće potpisuje balade.

Miloš Roganović
foto: Printscreen/Instagram

- U periodu posle korone imao sam potrebu da napišem jake, životne pesme, ne obazirući se na to da li će postati hit ili ne. Na sreću, izgleda da publika ume da prepozna i oseti emocije i onda kada su donesene na nov i originalni način. Primer je pesma "Tajne", za koju Nataša Bekvalac nije bila sigurna da li će i kako biti shvaćena od šire publike, ali se ispostavilo da je pesma postala svojevrsna ženska himna. Posebno mi imponuje to što i dalje među ženskom publikom postoji neverica da je tekst o njihovim tajnama napisao muškarac. Ono što je bitno, u predstojećem periodu od mene možete da očekujete i brže pesme, koje će kupiti publiku na prvo slušanje.

Milica Pavlović je nedavno ispričala da su mnoge njene koleginice i to velike zvezde odbile pesmu “Venčanje” i da su za to navele kao razlog da se ta pesma zbog svoje tematike ne može pevati na venčanjima i da je skupa. Možeš li da nam otkriješ koje pevačice su u pitanju i šta te je inspirisalo da napišeš ovu pesmu?

- Pesma "Venčanje" nastala je prošlog leta. Dok sam je pisao, razmišljao sam o Ceci Ražnatović kao izvođaču. Do saradnje na ovoj pesmi nije došlo jer smo se Ceca i ja složili da bi ta pesma bolje pristajala mlađoj muzičkoj zvezdi, zbog teksta pesme "Zaustavite to venčanje", što je bio i izvorni naziv pesme. Drago mi je što se Milica Pavlović pronašla u ovakvoj pesmi i nadam se da će upravo ona da bude jedna od najznačajnijih numera na njenom koncertu u Areni.

Da li si u kontaktu sa Cecom? Ona već duže vreme traži autore pesama za novi album. Da li si joj ponudio neku novu pesmu?

- Naravno da sam u kontaktu. Na vidiku su lepe stvari, ali o tom-potom.

Pesma Aleksandre Prijović “Placebo” odmah se izdvojila kao hit na njenom novom albumu. Kako ie došlo do vaše saradnje i kakvi su utisci?

- Utisci su sjajni. Album je odličan. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Aleksandrom i Filipom, velikim profesionalcima i talentovanim ljudima. Aleksandru sam pozvao u studio i "Placebo" se odmah izdvojio kao favorit.

Miloš Roganović
foto: Printscreen/Instagram

Sa Anom Nikolić opet si sarađivao posle duže pauze. Kako ste se ponovo spojili?

Anu Nikolić sam slučajno sreo u gradu i predložio joj da dođe do studija. Iako je pesma bila namenjena drugoj muzičkoj zvezdi, na Anino uporno insistiranje, pustio sam joj pesmu. Ona je samo rekla: "Ovo je moja pesma. Završili smo!" Bila je toliko uporna i šarmantna da nisam odoleo da joj ne ispunim želju. Pesmu sam nazvao "Trn", a kako je došlo do promene imena, ni danas, ne znam. Žao mi je što su se stvari tada odigrale veoma brzo i što je pesma objavljena bez spota.

Šta se dešava sa pesmom koju si pisao sa Jelenu Karleušu? I ona je uskoro najavila svoj novi album.

Pesma "XY" koju sam pisao za Jelenu Karleušu, naći će se na njenom novom albumu. Mislim da je taj tekst- stara Marinina škola i da će se dopasti Jeleninoj publici.

Šta još novo možemo da očekujemo od tebe u narednom periodu?

Radio sam mnogo, tako da možete očekivati mnogo pesama. Tu su: Željko Joksimović, Marija Šerifović, Rada Manojlović, Aca Lukas, Nikola Rokvić, Dženan Lončarević, Boban Rajović, Pedja Jovanović, a u toku su razgovori i sa drugim izvođačima.

Severina je izbacila nekoliko novih pesama u poslednje vreme, a znamo da ste u prošlosti blisko sarađivali. Da li ti se sviđa muzički pravac u kome je ona trenutno i da li bi ti tu nešto menjao?

- Iskreno, trenutno me ne zanima Severinina karijera. Posle njenih najvećih hitova, a koje sam ja pisao, kao što su: "Dobro došao u klub",,"Italiana","Grad bez ljudi", "Bred Pit", "Uno momento",,"Kao", "Rođeno moje" i drugih, zatvorio sam tu priču. Sve u svemu, to je bila lepa saradnja koja se nije završila tako lepo.

Miloš Roganović
foto: Nikola Anđić Kurir

Da li ti se dopada neko od mlađih izvođača popularne muzike i da li bi sarađivao sa njima?

Ne razmišljam previše u tom pravcu, ali nikad ne reci nikad... Svakako, Breskvica mi je najinteresantnija, jer može pevački da iznese pesmu.

Da li je do sada neka ličnost sa estrade imala prilike da sedne na tvoju zubarsku stolicu? Namerno ili slučajno?

Neke od estradnih ličnosti su bile moji pacijenti. Njihova imena ne mogu da otkrijem, to je lekarska tajna.

Stars Naslovna
foto: Kurir

Kurir.rs/Aleksandar Panić

Bonus video:

01:28:47

SCENIRANJE 11.06.2023. MIJATOVIC KODIC SOFRONIJEVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja