SA NJEGOVOM SMRĆU NESTALI SU MONTENIGERSI! Nigor sa knedlom u grlu otkrio poslednje Nebojšine reči: Mačak, idemo za Kanadu...
Foto: Printscreen/K1, Printscreen

EMOTIVNA ISPOVEST

SA NJEGOVOM SMRĆU NESTALI SU MONTENIGERSI! Nigor sa knedlom u grlu otkrio poslednje Nebojšine reči: Mačak, idemo za Kanadu...

Stars -

Nebojša Saveljić Neba, nastradao je 1999. godine u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, a u trenutku pogibije imao je samo 28 godina, i velike planove za život, koji su se u jednom deliću sekunde ugasili.

Pevači Igor Lazić Nigor, Nebojša Saveljić i Duško Nikolić bili su članovi popularnog benda „Montenigers”, koji je veliku popularnost imao devedesetih godina.

Nigor nikad nije krio tugu za preminulim drugom, a sad je otkrio kako je izgledao njihov poslednji susret i reči koje su uputili jedno drugom.

On se najpre prisetio kobne noći kad je Saveljić izgubio život i otkrio da su imali planove da napuste grupu koja im je donela vrtoglavu popularnost i da okušaju svoju sreću u Kanadi, ali nažalost do toga nikad nije došlo.

Igor Lazić, Igor Lazić Nigor, Nigor
foto: Printscreen/K1

- Naš drugar je puštao muziku te noći u diskoteci u Bečićima, gde sam Nebojšu video poslednji put - započeo je Nigor emotivnu ispovest za K1, pa otkrio:

- Poslednja rečenica koju mi je rekao bila je: "Mačak, idemo za Kanadu". Mi smo dobili papire za Kanadu, gde smo hteli da nastupamo u jednoj diskoteci i batalimo grupu. Ujutru se budim, dogovorili smo se da se nađemo oko 10 časova ujutru u Škaljarima, pošto tu počinje taj put gde se trke voze, međutim, odjednom ulazi komšinica koja živi stan do mene, plačući i kaže ona mojoj majci "Jao moja Olga, gde je Igor?". I ja čujem svoju majku, ona kaže "Sine mili, Nebojša je stradao". Poginuli su sinoć". Ja nisam znao šta ću, uzimam telefon, pozivam ga, a poziv divertovan na druga i javlja se taj Coko njegov prijatelj, plače i govori mi "Izginuli su svi sinoć'. Istrčao sam iz kuće i počeo da trčim oko zgrade, nisam ni znao gde sam - prisećao se Igor najgoreg jutra u životu.

Igor Lazić, Igor Lazić Nigor, Nigor
foto: Printscreen/K1

- Bilo ih je petoro u automobilu, troje ih je poginulo. Kad sam došao sebi otišao sam za Podgoricu, to je bilo strašno, ne daj Bože nikome.. Kad je bila sahrana, ja sam predložio da donesem muziku, jer nisam hteo da bude tužno i svi su bili za, ali direktor groblja nije dozvolio. Obratio mi se i rekao stvarno nije u redu, zbog porodice, a ja sam mu rekao "On je sad mrtav, neće zameriti". Došli smo sutradan, okupili smo se i žurku napravili.

Kurir.rs

Bonus video:

03:23

NIGOR EMOTIVAN NA GODIŠNJICU GRUOVE SMRTI: Bio je adrenalin džanki, to ga je koštalo glave i vetar ga je odneo (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja