"NISAM HTEO DA SE POTPISUJEM NA NARODNJAKE" Bora Đorđević je napisao OVU baladu Ceci: Mislili su da je autor moja žena...
Foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić

konačno priznao

"NISAM HTEO DA SE POTPISUJEM NA NARODNJAKE" Bora Đorđević je napisao OVU baladu Ceci: Mislili su da je autor moja žena...

Stars -

Najveće hitove Cece Ražnatović napisala je Marina Tucaković, međutim malo ko zna da je jednu baladu pevačici napisao i roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba.

Bora Đorđević
foto: Aleksandra Ignjatović

Naime, Bora je napisao još nekoliko narodnjačkih hitova, ali je mahom potpisivao suprugu kao autora, jer nije želeo da se potpisuje na pesme koje su pevali narodnjaci, zbog čega se kasnije i pokajao.

- U početku nisam hteo da potpisujem svoje narodnjake pa sam shvatio da je to iluzorno. U to vreme, potpisivao sam svoju tadašnju ženu, pokojnu, Draganu… -rekao je.

Doček Košarka, žurka košarkaša, Ceca Ražnatović
foto: Nemanja Nikolić

– Kasnije sam shvatio da ti tekstovi imaju određenu vrednost i da to nisu skarabudženi tekstovi s brda s dola, tako da sada s ponosom mogu da izjavim da su moji tekstovi: ‘Vodeničareva kći’ koju peva Predrag Živković Tozovac, ‘Preskočiću tarabu i jarak’ koju peva Šaban Šaulić, ‘Stani malo kafanski sviraču’ za koju ljudi misle da je narodna pesma, a nije, to je moj tekst. Za Cecu sam napisao pesmu ‘Šta još možeš da mi daš’. ‘Nek me ne zaborave devojke sa Morave’, koju peva pokojni Srećko Jovović je takođe moj tekst. Da, napisao sam tekst za Miroslava Ilića, ali on to nikako da snimi. Dvoumi se, hoće – neće. Možda mu nije suđeno, eto… – rekao je Bora Đorđević jednom prilikom u emisiji „Svoj na svome”.

Bora Čorba
foto: Dragana Udovičić

Reč je o pesmi „Šta još možeš da mi daš“ koja se 1995. godine našla na njenom albumu „Ljubav fatalna", a za koju je tekst napisao upravo Bora.

Upravo ovu pesmu je komponovao Oliver Mandić, dok je aranžman uradio Aleksandar Radulović Futa, a sve do pre par godina roker se krio kao tekstopisac.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

05:20

KONCERT RIBLJE ČORBE U ČAST ALEKSIĆA! Bora Đorđević obratio se publici na TAŠU: Hvala što ste došli, pevaćemo Mišine pesme!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track