SVE O TRAGEDIJAMA KOJE SU JE SNAŠLE: Zašto je Anabela lošeg psihičkog stanja
Foto: Damir Dervišagić

stars priča nedelje

SVE O TRAGEDIJAMA KOJE SU JE SNAŠLE: Zašto je Anabela lošeg psihičkog stanja

Rijaliti -

Pre nego što je počela da se suočava s Luninim problemima u rijalitiju, pevačica je sahranila prvog momka, pretrpela razvod roditelja, preživela rak i dva razvoda, ali i trpela batine

O tkako je Anabela Atijas postala učesnica „Zadruge 3“, publika može da vidi da je ona gotovo svakodnevno pred nervnim slomom jer je i najmanja sitnica toliko iznervira da vrlo lako izgubi kontrolu i doživi napad besa i nervoze.

Dok je jedni zdušno podržavaju kao njeni najvatreniji fanovi, drugi deo javnosti osuđuje njeno ponašanje, posebno prema Luni, jer je s njom trenutno u velikom sukobu. Međutim, ako bi se pažljivo sagledao i analizirao ceo Anabelin život, vrlo lako bismo došli do zaključka da su sadašnji događaji samo mali deo stresa i problema koje je ona doživljavala.

foto: Sonja Spasić

Rat je povukao nogu

Naime, Anabela je najpre kao devojka morala da zajedno sa svojom porodicom pobegne iz Bosne i Hercegovine kad se razbuktao rat. Njeno rodno Goražde bilo je militarizovana zona u kojoj je bilo nemoguće živeti, pa je porodica Bukva spas potražila u Švedskoj. Međutim, pre toga, roditelji buduće pevačice su se razveli, što je za nju bio veliki udarac. Teže je podnela to što su morali da se zbog rata još više razdvoje. Anabelin otac ostao je u Bosni, a ona je s majkom i sestrama otišla u Švedsku. Pune četiri godine nije imala nikakve vesti o tome da li joj je otac živ ili mrtav, o čemu je više puta govorila u javnosti. U tom periodu nastradao je i njen prvi momak, za koga je bila izuzetno vezana. On je poginuo u saobraćajnoj nesreći kad je Anabela imala 17 godina.

Plejada ružnih događaja, stres i patnja odrazili su se na njeno zdravstveno stanje. Kad je imala svega 19 godina, konstatovan joj je rak dojke, pa je morala na operaciju. Na svu sreću, bolest je otkrivena u ranoj fazi, pa je uspešno izlečena.

Prvi muž  Gagi Đogani Tek posle razvoda  priznala je da je  trpela nasilje
Prvi muž Gagi Đogani Tek posle razvoda priznala je da je trpela nasilje foto: Printscreen

Ali to nije sve

Činilo se da je rano srela svoju srodnu dušu, densera Gazmena Gagija Đoganija, za koga se i udala. A potom je izgledalo da je s naglom popularnošću njihove grupe Fanki Dži osetila sve čari života slavnih. Međutim, niko nije ni slutio da je u tom braku, u kojem je rodila ćerke Lunu i Ninu, postala žrtva porodičnog nasilja, koje je trajalo 17 godina. Trpela je brutalne batine i prebijanja, zbog čega je često morala da nanosi intenzivnu šminku kako bi sakrila modrice i podlive, a o tome je tek nakon razvoda od Gagija javno progovorila. Zlostavljanje nije bio jedini problem, veliki ožiljak na njenoj duši ostavio je i spontani pobačaj kad je sa još zvaničnim suprugom po treći put ostala trudna s blizancima. Nakon što su lekari ustanovili da su oba deteta umrla u njenoj utrobi, pevačica je morala da odradi još dva nastupa jer je Gagi rekao da ne može da otkaže tezge.

Drugi muž  Andrej Atijas Iz njihove velike  ljubavi rodila se  mala Blankica
Drugi muž Andrej Atijas Iz njihove velike ljubavi rodila se mala Blankicafoto: Ana Paunković

Novi muž, novi problem

Posle razvoda Gagi i njegov brat Đole Đogani počeli su da je progone i brane joj da radi i nastupa pevajući pesme grupe Fanki Dži. Iako se činilo da je sunce konačno ogrejalo kad je uplovila u vezu s bosanskim biznismenom Adrejem Atijasom, i to se na kraju izjalovilo. Venčali su se i dobili preslatnu ćerkicu Blankicu. Sa strane je sve delovalo kao bajka, ali njen suprug se borio s velikim porocima - nije uspevao da se oslobodi zavisnosti od alkohola i narkotika. To je bio i glavni razlog njihovog rastanka prošle godine. Andrej se tek nedavno podvrgao kliničkom lečenju, koje mu je pomoglo da se vrati na pravi put, ali i da se pomiri sa Anabelom, pa su njih dvoje ponovo u ljubavi.

Najveće  blago i briga Anabela sa ćerkama  Lunom, Ninom i  Blankicom
Najveće blago i briga Anabela sa ćerkama Lunom, Ninom i Blankicomfoto: Luka Šarac

Pakleni period

Na Anabelino psihičko stanje dosta je uticalo i to što je njena najstarija naslednica Luna provela dve i po godine u „Zadruzi“. Kad je prvi put kročila u rijaliti, Luna je uplovila u vezu s tada oženjenim Slobom Radanovićem, zbog čega je njena majka bila pod stalnim pritiskom, trpela je napade tzv. antifanova, a ujedno svakodnevno gledala nervne slomove svoje ćerke i proživljavala ih zajedno s njom nemoćna da joj na daljinu pomogne. Anabela je pre nekoliko dana javno priznala da posećuje psihijatra i da pije antidepresive, koji joj pomažu da normalno funkcioniše.

Kurir.rs/ J. Stuparušić - I. Ercegovčević Foto: Damir Dervišagić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track