GOTOVA JOŠ JEDNA EPIZODA NAJVEĆEG KULINARSKOG ŠOUA: Snajka pobedila majku, Darko nije uspeo da osvoji dodatne poene za porodicu!
Foto: Kurir

MAJKE I SNAJKE

GOTOVA JOŠ JEDNA EPIZODA NAJVEĆEG KULINARSKOG ŠOUA: Snajka pobedila majku, Darko nije uspeo da osvoji dodatne poene za porodicu!

Rijaliti -

Novi kulinarski šou "Majke&Snajke" na Kurir televiziji posle prve epizode pomerio je granice.

Majke i snajke
foto: Kurir

Emisiju gde se majke i snajke takmiče koja je bolja kuvarica vode pevačica Seka Aleksić i kuvar Radomir Raša Vlačić, a nagrada je 4.300.000 dinara i porodična vikendica. Pravila igre su da se svake sedmice takmiči pet porodica, dok svakog dana jedan par snajki i majki ima priliku da u roku od 60 minuta pokaže kulinarsko umeće. Za nabavku imaju 2 minuta.

Preostale majke i snajke ocenjuju jela, ali i voditeljski par Seka i Raša, dok muž donosi nagradu od 10.000 dinara i dodatnih 3 boda ako pogodi čije je jelo.

Darko isprobava hranu Milenin suprug i Draganin sin Darko probao je hranu pod budnim okom Seke i Raše, koji su ga sve vreme zasmejavali.

Majke i snajke
foto: Kurir

Darko je pogrešio i ostao bez tri dodatna poena i nagrade od 10.000 dinara. "U petak ćemo znati finalne bodove. Idemo dalje", rekla je Seka Aleksić, a majke su dodale da su mislile da će muž pogoditi.

Snajke daju ocene Mileni

Ivana

Musaka mi se sviđa, fenomenalna je, ali salata mi je kisela i ne bih je jela. Ocena je devet.

Gabrijela

Musaka je super, jaka devetka.

Majke i snajke
foto: Kurir

Sanja

Divim joj se kako je kuvala i sve spremila. Nisam oduševljena, musaka je ukusna, ali bih stavila mnogo manje ulja. Trebalo je da salata bude slađa. Od mene osmica.

Milena je dobila finalnu ocenu devet, a istakla je da je prezadovoljna i da misli da je zaslužila.

Majke daju ocenu Dragani

Marija

Pohvalila bih Draganu što se trudila, ali bih dala manju ocenu, neku slabu šesticu. Jelo nije pečeno dovoljno, tikvice.

Sonja Dragana je pravila po svom receptu, ali nije pohovala tikvice, ni meso nije izdinstano, unutra je ostalo živo. Ocena je petica.

Majke i snajke
foto: Kurir

Zorica

Salata je super, ali jelo tako ne spremam. Ja prvo pohujem, ali meso nije dovoljno uprženo. Šestica.

Jadranka

Slažem se, salata je zaista dobra, ali meso nije dinstano i tikvice su ostale žive. Ocena je šest.

Ukupna ocena bila je šestica, a razočarana Dragana rekla je da nema komentar.

Završeno jelo

Milena i Dragana završile su jelo, a Seka je odmah prokomentarisala da su to odlično uradile. Druge porodice komentarisale su da za ovo jelo treba više od sat vremena i čestitale majki i snajki Stojanović.

Majke i snajke
foto: Kurir

"Da li da se prekrstim?", rekla je Dragana kroz smeh.

"Recite mi nešto", dobacila je Milena kada su Seka i Raša probale njihova jela, a voditeljka je rekla da će odluku doneti u petak.

Spremanje hrane

"Imam 700 pratilaca, ja se nadam da ću posle ove emisije imati više", izjavila je Marina, pa ju je Seka pitala da li je došla u emisiju zbog pratilaca, a ona se nasmejala i odgovorila:

"Došla sam u emisiju zbog vikendice. Ako krene ovaj kuvarski posao, što da ne?"

Majke i snajke
foto: Kurir

"Teško ću se ja snaći u kuhinji, jer nemam ovakav šporet. Dok pronađem sve, proći će vreme. Obrukaću se i šta da radim", kazala je Dragana, koja smatra da je drugi zagovaraju dok sprema hranu. Dragana i Milena dobile su podršku onih koji su ih posmatrali.

Pored aplauza, druge majke i snajke sve vreme su uzvikivale njihova imena. U toku pripremanja hrane, Milena, Dragana, Seka i Raša pevušili su pesme.

Porodično putovanje

"Kada si krenula da se zabavljaš sa suprugom, šta se tamo desilo? Kako se završilo?", pitao je voditelj Raša.

"Završilo se sa majkom. Mi smo planirali da odemo u Ostrog, ali naše društvo nije moglo da krene. Moj tadašnji drug, sadašnji suprug odlučio je da nađe društvo, a to je bila gospođa mama", kaže Milena, a Dragana se nadovezuje:

Majke i snajke
foto: Kurir

"Što da ne? Meni se išlo na Ostrog, a oni su bili drugari. Ja sam pokrivala Darka i nju ćebetom na Ostrogu i baš sam želela da ona bude moja snajka".

"Vasilije Ostroški je učinio da njih dvoje postanu suprug i žena", dodala je Seka, a Dragana priznala da se tome molila.

Nabavka

Usledila je nabavka, a postoji i kazna za zaboravljenu namirnicu.

Majke i snajke
foto: Kurir

Dragana i Milena pokupile su skoro sve potrebne sastojke, ali ipak nisu prošle bez kazne. "Nemam šargarepu", rekla je Dragana, tako da su majka i snajka izgubile dva minuta za kuvanje.

Izvlačenje jela za spremanje

Majke i snajke
foto: Kurir

Jelo koje je Milena izvukla je musaka sa pohovanim tikvicama i vitaminska salata. Milena je rekla da to njena svekrva najviše voli da pravi. "Ovo jelo nije strašno", kaže Milena. Darko, Milenin muž i Draganin sin probaće jelo, a kaže da veruje da njegove dame mogu da pobede.

Žive u istoj kući, ali u dva domaćinstva.

"Ja sam udovica 10 godina, deca imaju svoj život i ne želim da im se mešam", rekla je Dragana.

Majke i snajke
foto: Kurir

"Ja mislim da ipak živimo u zajednici, delimo dvorište. Svekrva je gore. To su prednosti, svako ima svoj kutak, poštuje tuđe vreme. Ona ima vremena za sebe, a mi za nas. Kada se jede smo svi tu, a kada se kuva tu smo se podelile. Nama ona mnogo znači, a i mi njoj" rekla je Milena.

"Da li verujete svom sinu?", pitao je voditelj. "Verujem. On je izjavio da ona mnogo bolje kuva od mene", rekla je Dragana i nasmejala sve, a onda se Seka nadovezala da je to rekao i njen suprug svojoj majci: "Mama, tvoje je lepo, ali je ona napravila bolje."

Kako se slažu svekrva i snajka?

Majke i snajke
foto: Kurir

"To je bilo poštovanje, od početka se dobro slažemo", rekla je Milena, a Dragana dodala:

"Ona više voli majku i to je normalno, a tražim poštovanje." "Ja sam uvek u prvi plan stavljala svoju svekrvu, kao i svoju majku. Ja sam sigurna da postoji i divna ljubav pored poštovanja", dodala je voditeljka Seka.

Snajka bolje sprema?

Porodica Stojanović dolazi iz Smedereva, a majka Dragana i snajka Milena igraju jedna protiv druge. Kako je Dragana priznala na početku, njen sin kaže da snaja bolje sprema hranu.

Majke i snajke
foto: Kurir

"Milena je uz mene počela da kuva i sprema torte i kolače, sad je bolja domaćica od mene. Subotom i nedeljom ih skupljam kao kvočka piliće, tada ja kuvam. Možda za nijansu bolje kuva", rekla je Dragana kroz smeh. "Volim da dekorišem, volim da to izgleda lepo", rekla je Milena.

Gledajte "Majke&Snajke" svakog radnog dana na Kurir televiziji od 20 časova i reprizu narednog dana u 15.05 časova.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TELEVIZIJU UŽIVO!

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

47:32

MAJKE I SNAJKE SEZONA 01 EPIZODA 01 22.03.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track