Željko Mitrović testirao turbo mlaznice na visini od 200 metara, rezultati su neverovatni!
Foto: Promo

NAKON KOPNA, SVOJ PATENT TESTIRAO I U VAZDUHU

Željko Mitrović testirao turbo mlaznice na visini od 200 metara, rezultati su neverovatni!

TV šou -

Pratioci vlasnika “Pink Media Group” Željka Mitrovića na Instagramu juče su imali priliku da vide kako je proteklo testiranje njegovog patenta, turbo mlzanica za skejt, rolere i bicikl na kopnu, tačnije na profi stazi Navak. Već danas je Željko, kako je i najavio, svoj patent testirao i u vazduhu.

foto: Promo

On je uz pomoć još jednog svog izuma, pokretne hidraulične platforme za kopneni parasejling poleteo, a tom prilikom je testirao koliko brzinu može da razvije uz pomoć turbo mlaznica.

foto: Promo

Turbo mlaznice su se pokazale odlično, kako na kopnu, tako i u vazduhu, čime se Željko pohvalio na svom Instagram profilu objavivši video.

foto: Promo

- U vazduhu moje mlaznice rade čarobno! Na 200 metara visine sa trećinom snage mlaznica, menjao sam visinu i pravac kretanja za po 20 m/s, što je 72km/h, naravno palio sam ih samo po jednu sekundu da ne bih završio kod Svetog Petra! Neobično je što je efekat ovoliko visok bez obzira na dve moćne supotstavljene sile koje deluju u različitim smerovima! – napisao je Željko.

foto: Promo

Podsetimo, turbo mlaznice koje su pravo otkriće za sve one koji voze skejt, rolere ili bicikl. Takođe pokretna hidraulična platforma za parasejling ne samo da je patent sama po sebi, već će predstavljati i osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu, što je Željko i pokazao jučerašnjim i današnjim testranjem.

S obzirom na to da je testiranje prošlo uspešno, nema sumnje da će Željkov patent, turbo mlaznice, oduševiti sve ljubitelje skejta, rolera, biciklizma i ostalih ekstremnih sportova.

foto: Promo

Željko je za ovo leto najavio desetak patenata, a neke od njih poput pokretne hidraulične platforme sa vitlom za parasejling i turbo mlaznica, predstavio je u prethodnim nedeljama, što su imali priliku da vide svi koji ga prate na društvenoj mreži Instagram.

Vlasnik “Pink Media Group” već duže vreme radi na još jednom veoma značajnom patentu: letećem automobiu (flying car), koji će biti završen 1. avgusta, a Željko će u njemu nadletati Beograd u nedelji između 1. i 7. avgusta.

foto: Promo

Do tada, ostaje da vidimo koje će još patente Željko predstaviti u narednom periodu i šta će iznedriti njegova ljubav prema ekstremnim sportovima i patentima.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track