SUŠIĆ I DŽEKO: Kad vidimo Hrvate, dobro smo prošli, sa Nigerijom za prolaz

Reakcije na žreb

SUŠIĆ I DŽEKO: Kad vidimo Hrvate, dobro smo prošli, sa Nigerijom za prolaz

Fudbal -
Selektor i najbolji fudbaler debitanta na SP kažu da Bosna ima šasnsu da se bori za plasman u osminu finala

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Šafet Sušić zadovoljan je posle žreba za Svetsko prvenstvo jer je BiH svrstana u grupu F sa Argentinom, Iranom i Nigerijom.

"Ne smemo biti nezadovoljni", bila je prva reakcija Safeta Sušića.

"Bilo bi bolje da smo imali sreće kao Francuzi, pa upali u najslabiju grupu sa Švajcarskom, Ekvadorom i Hondurasom, ali šta je tu je. Kada vidim Hrvate i koga su oni dobili za protivnika (Brazil, Meksiko i Kamerun) moramo biti zadovoljni", istakao je Sušić, naglasivši:

"Argentina je favorit u našoj grupi. Biće velika stvar za nas što ćemo sa njima otvoriti prvenstvo, i to na slavnoj Marakani. Mi bi se sa Nigerijom trebali boriti za drugo mesto u grupi i nastavak takmičenja. Ipak, ne treba zaboraviti ni Iran. U svakom slučaju, imamo šanse".

Sušić je kazao i kako je Argentina jedan od favorita za osvajanje titule prvaka sveta, ali da je njegov prvi favorit Brazil, ali i da Španija i Nemačka imaju puno pravo nadati se najboljem na Mundijalu.

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije BiH, Edin Džeko, prokomentarisao je žreb.

"Sa Nigerijom ćemo se boriti za drugo mesto i utakmica protiv njih će nam ujedno biti i finalna. Možemo biti zadovoljni, jer smo dobili protivnike sa kojima se možemo nositi", poručio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track