Šutanovac: Smišljena prevara

Šutanovac: Smišljena prevara

Politika -
Šutanovac je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da se DS zalaže da se ispita i utvrdi da li je bilo neregularnosti u izbornom procesu.

BEOGRAD - Osnovano sumnjamo da je neko nezakonito došao u posed izbornog materijala, koji je lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić pokazao javnosti, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i to označio kao smišljenu prevaru.

Šutanovac je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da se DS zalaže da se ispita i utvrdi da li je bilo neregularnosti u izbornom procesu.

"Osnovano sumnjamo da je neko nezakonito došao u posed izbornog materijala i taj izborni materijal dostavio vrhu SNS", rekao je Šutanovac.

On je dodao i da postoji sumnja da je Nikolić pre dva dana bio u Zaječaru i da je taj materijal iz tog grada.

"Mi ne iznosimo dokaze, očekujemo da oni koji su zaduženi za to iznesu dokaze i da se ova ujdurma, koju je Nikolić izazvao, završi u postupku koji nema veze sa strankama, niti Republičkom izbornom komisijom", naglasio je Šutanovac.

Šutanovac je istakao da je važno da se sve nedoumice otklone i da državni organi rade svoj posao.

On je rekao da, pored osnovane sumnje DS da je neko vrhu SNS dostavio izborne listiće, postoji mogućnost da je izborni materijal koji je Nikolić pokazao falsifikovan.

Ili je reč o listićima koje su aktivisti naprednjaka u izbornom danu sakupljali u želji da "ih na ovaj način prezentuju ili ubace na biračkim mestima na kojima Boris Tadić ima veću podršku", objasnio je Šutanovac.

Upitan da li će DS o postizbornoj koaliciji prvo razgovarati sa Ujedinjenim regionima Srbije ili Liberalno demokratskom partijom, Šutanovac je odgovorio da će se o svim mogućnostima razgovarati 21. maja, kada se završi drugi krug predsedničkih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track