SVIRA GOZBU: Novi album Džonija Štulića!

Poklon fanovima

SVIRA GOZBU: Novi album Džonija Štulića!

Pop kultura -
Na albumu koji je postavio na svom Jutjub kanalu nalazi se 15 pesama, a među njima i nova autorska - "Kraljević Marko"

Džoni Štulić predstavio je svoj album na svom Jutjub kanalu. Nakon tri stotine pesama poklonjenih obožavaocima preko AZRA YouTube kanala tokom poslednji godinu i po dana, Džoni je predstavio novi album Gozba.

Na Gozbi se nalazi 15 pesama, a među njima i nova autorska - "Kraljević Marko".

Štulic je nekadašnji pevač i gitarista jugoslovenske rok grupe Azra. Smatra se kontroverznim autorom i jednim od najvećih mističara jugoslovenske rok scene.Početkom 70-ih osniva grupu Balkan sevdah bend s kojom svira sve od autorskih pesama, preko sevdalinki i narodnjaka, do Bitlsa. Nakon uticaja panka i novog talasa, Štulic je modifikovao svoj zvuk i neke stare akusticne pesme preradio u elektricnoj varijanti. Godine 1977. formirao je novi bend po imenu Azra.Prvi album Azre izašao je 1980. godine i smatra se jednim od najjačih debija u istoriji jugoslovenskog roka. Od početka 90-ih živi u Utrehtu Holandija, i bavi se pisanjem i prevodenjem grčkih klasika.

Pesme na novim albumu- Hladan vetar poljem piri- Naizgled lijepa- Što si Leno na golemo- Volim te kad pričaš- Evo banke cigane moj- Biser ambra (S. Sacher)- Kipo- Od ljubov ne se bega- Gluperde lutaju daleko- Reket rol iz šume Striborove- Ima dana kada ne znam šta da radim- Ostavi me nasamo- Kako si- Tanka crna linija- Kraljević Marko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track