Tabakovićeva: Nema povoda za raspisivanje izbora
Foto: Damir Dervišagić

Tabakovićeva: Nema povoda za raspisivanje izbora

Politika -
Najave izbora predstavljaju pokušaj stvaranja sukoba unutar vladajuće koalicije i stvaranja "linije nerazumevanja" među saradnicima u toj koaliciji, rekla je Tabakovićeva

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da ne vidi realan povod za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Tabaković je rekla da najave izbora predstavljaju pokušaj stvaranja sukoba unutar vladajuće koalicije i stvaranja "linije nerazumevanja" među saradnicima u toj koaliciji.

"Uverena sam da se preciznim i doslovnim emitovanjem izjava ne mogu stvoriti te vrste straha kod građana da će izbori biti izazvani nekom vrstom nerazumevanja, rivalstva ili bilo čega", rekla je Tabaković.

Ona je rekla da ukoliko postoje problemi koji se mogu rešiti izborima, od njih ne treba bežati jer su izbori demokratsko dostignuće. "Ono što se mene dotiče, jeste da se nikada više ni u jednim izborima ne sme zloupotrebljavati fiskalna politika, i posebno, monetarna politika, odnosno Narodna banka", rekla je Tabaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track