Tadić: Nisam siguran da vlada ima znanje i iskustvo

Dati šansu

Tadić: Nisam siguran da vlada ima znanje i iskustvo

Politika -
Danas prestaje da važi partnerstvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije, za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju, rekao lider DS

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da nova vlada ima pravo na šansu, ali da je pitanje da li ljudi koji danas upravljaju Srbijom, imaju dovoljno znanja i iskustva za rešavanje svih ozbiljnih problema.

"Zaslužuju šansu, ali videćemo kakav će biti rezultat", rekao jeTadić novinarima na obeležavanju slave Srpskog pokreta obnove Vidovdan.

Tadić je kazao da je danas prestalo da važi strateško partnerstvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije, za koje je naveo da imajunovu politiku i novu ideologiju.

Tadić je rekao da je od početka pregovora o formiranju nove vlade problem bio u tome ko će biti premijer i dodao da DS nije htela da Dačiću da to mesto.

Tadić je odbio da odgovori na pitanje o tome da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS.Predsednik DS je rekao da nije taccno da je od njegovog stranačnog zamenika i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa tražio da raskine koaliciju sa SPS u Beogradu i dodao da DS neće žuriti sa odlukama oko koalicija na lokalnom nivou.

Upitan kakav je bila strategija DS, ako joj je njen strateški partner SPS "okrenuo leđa na prvoj krivini", Tadić je odgovorio da strateška partnerstva u politici nisu večna i da je danas prestalo da važi strateško partnesrtvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju.

Tadiće: Dačić od nas ne bi dobio mesto premijera

Predsednik DS Boris Tadić izjavio je da lider socijalista Ivica Dačić od DS-a ne bi dobio mesto premijera, kao i da demokrate na to ne bi pristale.

Dačić "ne bi dobio mesto premijera i da je tražio, jer DS ne bi pristao da SPS-u da premijera, jer ne postoji uverenje da bi ta stranka dovoljno dobro upravljala državnim sistemom i vladom u ovom trenutku", rekao je Tadić.

"Izgubili smo određeno vreme, i nema nikakve dileme da Demokratska stranka nema nikakvu odgovornost za to što vlada nije formirana svih prethodnih dana. Sada je više nego očito šta je bio problem", dodao je on. Tadić je istakao da SPS ima potpuno legitimno pravo da traži premijersko mesto, ali je napomenuo da je trebalo na početku da kaže šta je problem, i da ne vidi razlog zbog koga to nisu rekli.

"Ono što je trebalo od početka reći, da je to problem, i ja uopšte ne vidim razlog da SPS nije izašao sa tim i obratilo se građanima Srbije. Ta stranka ima puni legitimitet da traži premijersko mesto", naveo je Tadić i istakao da SPS više nije strateški partner Demokratske stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track