Nigde novca od pljačke veka

Ivica Dačić

Nigde novca od pljačke veka

Crna Hronika -
Ministar MUP-a je izjavio da je grupa planirala da opljakča Dis market u kragujevcu i da uzmu 300.000 evro

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija uhapsila šest osoba koje se sumnjiče da su u martu prošle godine učestvovali u pljački pošiljke od 850.000 evra u Ustaničkoj ulici u Beogradu, ali da novac nije pronađen.

Dačić je naglasio da su osumnjičeni za tu, kako je nazvana, "pljačku veka", uhapšeni dok su se pripremali za novu pljačku.

"Ova grupa je prema saznanjima MUP-a bila najopasnija kada su u pitanju pljačke, a samo organizator Uroš Petrović je osumnjičen za tri pljačke kojima je pribavio sebi oko 1,2 miliona evra. Namera im je bila da sledeću akciju izvedu u Dis marketu u Kagujevcu, gde su očekivali da uzmu oko 300.000 evra", precizirao je Dačić.

Dačić je ponovio da su uhapšeni posle višemesečne pretrage i to kada su se logistički pripremali za nove pljačke.

Hapšenje je izvršeno na više lokacija, a kako je dodao, bitno je da je u poslednje vreme došlo do velikog broja hapšenja zbog razbojništva i pljački, posebno pošiljki novca.

Pored Petrovića (30), uhapšeni su Nenad Kurilo (26) i još četiri osobe.

Hapšenja su izvršena na Zlatiboru, u Novom Sadu i Kragujevcu, a u njima su privedeni svi za koje se sumnja da su učestvovali u toj pljački.

Oni se sumnjiče da su opljčkali firmu "Sekuritas" (Securittas) d.o.o u Beogradu i tom prilikom otuđili više od 800.000 evra.

U pljački oklopnog vozila za transport novca firme "Sekuritas" u Ustaničkoj ulici u Beogradu, 10. marta prošle godine, ukradeno je nekoliko vreća novca Univerzal banke.

Mediji su u to vreme izveštavali da su automobili pljačkaša zapaljeni kod Prokopa, a u pljački je lakše povređen radnik firme za transport novca.

Maskirani pljačkaši sa fantomkama na glavama i pancirima, uz pretnju automatskim oružjem, oduzeli su pet vreća sa novcem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track