Filmsko hapšenje: Iz vile izvukli osumnjičenog
Foto: KURIR

Pali zbog pljačke veka

Filmsko hapšenje: Iz vile izvukli osumnjičenog

Crna Hronika -
Ivica Dačić izjavio da su uhapšeni Uroš Petrović (30) i Nenad Kurilo, koji se sumnjiče da su prošle godine učestvovali u pljački pošiljke od 850.000 evra

NOVI SAD - Specijalci Žandarmerije podržani inspektorima novosadske i beogradske kriminalističke policije izveli su oko 18.30 časova u Mačvanskoj ulici u u novosadskom naselju Adice gotovo filmsku akciju u kojoj je uhapšen jedan sredovečni muškarac.

Akcija je trajala svega nekoliko minuta. Žandarmi su preskočili ogradu velelepne vile, veću nego ona Darka Šarića na Tatarskom brdu, i iz nje izveli uhapšenog. Ovom akcijom rukovodi direktno vrh MUP-a Srbije, a pored Novog Sada hapšenja je bilo još u jednom gradu južno od Beograda. Više detalja očekuje se danas kada će MUP dati zvanično saopštenje.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da su, nakon višemesečnog bekstva, uhapšeni Uroš Petrović (30) i Nenad Kurilo, koji se sumnjiče da su učestvovali u pljački pošiljke od 850.000 evra prošle godine u Beogradu. Dačić je Tanjugu rekao da je Petrović uhapšen na Zlatiboru, Kurilo u Novom Sadu.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da je uhapšeno šest osoba na čelu sa Urošem Petrovićam i Nenadom Kurilom."Oni su osumnjičeni da su 10. marta prošle godine izvršili rabojništvo kada su presreli transport sa novcem firme "Sekuritas servisiz" i oduzeli 850.000 evra", naveo je Veljović. Akcije hapšenja su vršene na Zlatiboru, u Novom Sadu, Beogradu kao i Kragujevcu, gde je, prema rečima Veljovića, ta grupa pripremala više razbojništava. On je dodao da se trenutno vrše pretresi na 11 lokacija.

Osumnjičeni su u martu 2011. automobilom sa uključenom rotacijom presreli transport sa novcem firme "Sekuritas servisiz" u Ustaničkoj ulici, drugim vozilom blokirali saobraćaj, a potom uz pretnju automatskim oružjem oteli novac i pobegli u pravcu železničke stanice Prokop, gde su oba automobila zapalili.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track