UŽAS: Masovni ubica Lanca najavio zločin
Foto: ABC News

Masakr u Njutaunu

UŽAS: Masovni ubica Lanca najavio zločin

Planeta -
Ubiću se. Uskoro o tome na svim stanicama u zemlji. Slušajte vesti od 9 ujutro”. Istraga će pokazati ko se krije iza te sumanute poruke, ali se nazvanično moglo saznati da je to najverovatnije sam Lanca

NJUTAUN - Potpuni šok i neverica vladaju Amerikom posle masakra u školi Sande Huk u američkom gradiću Njutaunu. Ni trećeg dana posle krvavog pohoda poremećenog ubice Adama Lance, dotada tihog, povučenog, sramežljivog, ali psihički rastrojenog 20-godišnjaka, policija ne može da kaže šta ga je nateralo da počini užasan pokolj i odvede u smrt 27 ljudi, od kojih čak 20 djece.

Neki mediji nagađaju da je Lanca možda najavio svoj “krvavi pir”. Naime, na anonimnom forumu 4Chan, pronađena je poruka od četvrtka, dan pre masakra, koju je potpisao iKTatjYX, u kojoj stoji:” Ubiću se. Uskoro o tome na svim stanicama u zemlji. Slušajte vesti od 9 ujutro”. Istraga će pokazati ko se krije iza te sumanute poruke, ali se nazvanično moglo saznati da je to najverovatnije sam Lanza.

Iako za sada niko ne želi da iznese pretpostavku šta je tog zatvorenog mladića, koji je živeo s dominatnom i vrlo zahtevnom majkom, nateralo na stravičan čin, zna se da se on samo dan pre posvađao i sukobio s nekoliko nastavnica iz škole, navodno s njih četiri. Tri je ubio, a jedna od njih tog dana nije bila u školi.

Osim toga, nekoliko dana pre masakra Lanca je hteo na svoje ime da kupi pušku u jednoj mesnoj prodavnici oružja, ali mu to nisu dopustili jer je “prošlo premalo vremena od kada je takođe kupio oružje u istoj radnji".

Sve to upućuje na zaključak da užasan zločin Adama Lance nije bio sponatni čin koji se dogodio kao posledica svađe s majkom, koju je ubio prvu, kako se isprva nagađalo, nego mu se verojatno motao po glavi već neko vreme, a svađa je možda bila samo zadnji zlokobni podsticaj i okidač za nezapamćen zločin...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track