UTOPILA SE BRAĆA: Bojan povukao Aleksandra!

Selo Sikirica kod Paraćina zavijeno u crno

UTOPILA SE BRAĆA: Bojan povukao Aleksandra!

Crna Hronika -
Bojan Ivanišević ušao u baru da se rashladi, a kad je naglo propao, Aleksandar pokušao da ga izvuče. Na kraju su se utopili

PARAĆIN - Jeziva tragedija!Policija i ronioci našli su u ponedeljak ujutro tela rođene braće Bojana (23) i Aleksandra Ivaniševića (21) iz Sikirice kod Paraćina, koji su se prekjuče utopili u bari pored Velike Morave, nekoliko kilometara od kuće, u blizini Donjeg Katuna kod Varvarina. Iako neplivači, oni su u nedelju svratili da se osveže i udavili se u bari nastaloj kad je voda ispunila rupu koju je napravio bager vadeći šljunak!Jelena Malenović, supruga nastradalog Bojana, koji je za sobom ostavio ćerkice od 16 i četiri meseca, kaže da su njen muž i Aleksandar u nedelju oko 15.30 sati otišli su u polje da donesu lubenice.Hteli da se osveže- Izgleda da im je bilo vruće, pa se otišli dalje, na reku, da se osveže. Ni moj Bojan ni dever ne znaju da plivaju, ne znam zašto su uopšte ulazili u vodu... Zvala sam supruga telefonom, nije mi se javljao, a kad mi je komšija javio da su se obojica udavili, umalo nisam pala u nesvest - kroz suze govori Jelena dok sedi pored Mirjana, majke dvojice nastradalih momaka.Meštani Sikirice kažu da se Aleksandar udavio pokušavajući da iz bare spase brata!- Prvi je u vodu ušao Bojan, koji je iznenada upao u rupu zaostalu posle vađenja šljunka. Pošto je bio neplivač, uhvatila ga je panika i počeo je da se davi! Tada je Aleksandar, koji je takođe neplivač, pritrčao i pokušao da ga izvuče. Međutim, Bojan ga je povukao i obojica su se udavili - rekao je naš izvor iz istrage i dodao da su još u nedelju po podne nađeni bicikli kojima su braća otišla i Bojanova garderoba, kao i tri njihova mobilna telefona.Naš sagovornik je rekao i da su radnici koji utovaruju pesak na toj zabačenoj bari na obodu katunske šume primetili da nema dva mladića i odmah pozvali policiju, koja je tela našla tek juče.Videli ih radnici- Videli smo da nema momaka. Znali smo da nešto nije u redu jer su na mestu gde su se kupali ostali telefoni i bicikli, kao i neka odeća - rekao je jedan od bagerista koji rade na utovaru peska.Na mesto nesreće, zajedno s policijom, stigao je i Siniša Ivanišević, otac nastradalih momaka.- On je takođe potvrdio da su Aleksandar i Bojan bili neplivači - kazao je naš sagovornik.Na istom mestu pre dve godine utopila su se dva mladića iz Donjeg Katuna i Drenovca.

Neutešne... Majka Mirjana i Bojanova supruga Jelena
Neutešne... Majka Mirjana i Bojanova supruga Jelena

Zajedno otišli u smrt... Bojan i Aleksandar Ivanišević
Zajedno otišli u smrt... Bojan i Aleksandar Ivanišević

Upozorenje... Mesto gde su se udavili Bojan i Aleksandar
Upozorenje... Mesto gde su se udavili Bojan i Aleksandar

Ivaniševići izbegliceTela braće Aleksandra i Bojana poslata su na obdukciju u Paraćin i juče odmah vraćena u porodičnu kuću Ivaniševića u Sikirici.- Otac je u Paraćinu, kupuje sanduke za sahranu. Ostao je bez pomoći. Kako će sad porodica da izdrži, to niko ne zna. Oni su se izdržavali od poljoprivrede i bili su fizički radnici - rekao je komšija.

Noć zaustavila ronioceOdmah po dobijanju informacije na lice mesta su došli policajci i ronioci.- Oni su u nedelju tragali za telima do 21.30 sati, posle čega više nije bilo uslova da nastave s radom. Potraga za mladićima nastavljena je u ponedeljak ujutro i oni su nađeni oko 10.30 sati - rekao je sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track