Najnovije vesti

PREDSTAVNIK ZA ŠTAMPU PENTAGONA: Nejasne okolnosti pogibije srpskih državljana
Foto: Twitter

Podeliće sve informacije

PREDSTAVNIK ZA ŠTAMPU PENTAGONA: Nejasne okolnosti pogibije srpskih državljana

Vesti
Naše snage su nedeljama uoči operacije motrile na ovaj kamp za obuku, i u vreme udara nije bilo indicija da su tu prisutni bilo kakvi civili, saopštio je Piter Kuk

VAŠINGTON - Predstavnik za štampu američkog Pentagona Piter Kuk izjavio je danas da su okolnosti u kojima je poginulo dvoje srpskih državljana u Libiji "nejasne".

 

"Naše snage su nedeljama uoči operacije motrile na ovaj kamp za obuku, i u vreme udara nije bilo indicija da su tu prisutni bilo kakvi civili", saopštio je Kuk, prenosi Rojters.

 

"Mi ćemo podeliti sve informacije koje možemo sa Vladom Srbije", dodao je on.

 

Američki zvaničnici su naveli da su unapred upozorili na udare libijske vlasti, ali nisu precizirali koga su kontaktirali, navodi Rojters.

 

"Iako okolnosti njihove smrti ostaju nejasne, ali mi upućujemo najdublje saučešće Vladi Srbije i porodicama ubijenih. Mi ćemo podeliti sve informacije koje možemo sa Vladom Srbije. Kada sprovodi operacije, američka vojska preduzima izuzetno opsežne mere kako bi ograničila rizik civilnih gubitaka i u našoj kampanji protiv ISIL-a nastavićemo to da činimo", navodi se u saopštenju Pitera Kuka, objavljenom na sajtu Pentagona.

 

Od 2014. Libija ima dve rivalske vlade, jednu u Tripoliju i drugu koja je dobila međunarodno priznanje na istoku zemlje.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...