Poslednje pripreme za Maraton: Nedeljko Todorović prošao lekarsku kontrolu za stazu od 42 km!
Foto: Youtube

Poslednje pripreme za Maraton: Nedeljko Todorović prošao lekarsku kontrolu za stazu od 42 km!

Vesti -

Nedeljka Todorovića znamo sa malih ekrana, jer u ulozi meteorologa vedri i oblači, ali on je poznat i kao dugoprugaš – maratonac sa trkačkim iskustvom od preko 3 decenije. I na ovom 29. Beogradskom maratonu, 64-godišnji Nedeljko će poneti svoj maratonski broj.

„Iako obavljam redovne godišnje preglede ove godine sam se dodatno pregledao i kroz paket Čekiraj se! Bilo mi je zgodno da odjednom prekontrolišem krv, urin i posebno EKG, jer imam povremene aritmije. Godine se ne mogu prevariti“, kaže Nedeljko. Čini se da on ipak godinama odoleva, makar sudeći po učešću na maratonu. Prvi maraton je trčao 1990. godine i od tada ni na jednom nije izostao.„Kod mene nema posebne pripreme, jer inače trčim jednom do dva puta nedeljno. Ipak sam zdravstvenu proveru namenski uradio, da imam lekarsku potvrdu da sam i zvanično spreman!“.

MediGroup je kao ovogodišnji partner Beogradskog maratona, kreirao paket Čekiraj se! koji je najbolja provera zdravstvenog stanja pred velike napore. Pregled traje pola sata i obuhvata proveru krvne slike sa leukocitnom formulom, analizu urina i pregled lekara interniste sa EKG-om. Poslednji ček pred trku dostupan je u MediGroup domovima zdravlja dr Ristić, Jedro i Bulevar na pet lokacija u gradu. Nedeljko kaže da mu je, kao i većini trkača najteža deonica oko blokova na Novom Beogradu. Ove godine na jednoj od tih tačaka u Bulevaru Milutina Milankovića ispred Opšte bolnice MediGroup biće štand sa muzikom i osveženjem za sve učesnike. „Procena je da će u subotu biti malo toplije nego što je optimalna temperatura za trčanje maratona, zato savetujem da učesnici budu malo oprezniji i da trče za nijansu sporije“, navodi Nedeljko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track