Najnovije vesti

PREDAVANJE O KODEKSU I PRAVILIMA STRUKE: Savet za štampu posetio Adria Media Grupu (FOTO)
Foto: Kurir

Etika u medijima

PREDAVANJE O KODEKSU I PRAVILIMA STRUKE: Savet za štampu posetio Adria Media Grupu (FOTO)

Vesti

Pred mnogobrojnim novinarima iz izdanja Adria Media Grupe, govoreno je o specifičnim primerima nepoštovanja novinarskog kodeksa i primerima kršenja etike u novinarstvu

U Adria Media Grupi danas je održano predavanje zaposlenima o kršenju etičkog kodeksa u novinarstvu i primerima nepoštovanja osnovnih pravila profesije.


Predavanje su održali Gordana Novaković, generalni sekretar Saveta za štampu i Petar Jeremić, iz Udruženja novinara Srbije, član komisije za žalbe Saveta za štampu.

 

foto: Kurir


Pred mnogobrojnim novinarima iz izdanja Adria Media Grupe, govoreno je o specifičnim primerima nepoštovanja novinarskog kodeksa i primerima kršenja etike u novinarstvu, te načinima da se javnost izveštava u skladu sa pravilima struke.

 

foto: Kurir


Posle izlaganja Novakovićeve i Jeremića, u kojem je naglasak bio na kršenju kodeksa u rubrici Crna hronika, razvila se otvorena i iskrena diskusija između predavača i zaposlenih u AMG.

 

foto: Kurir


Predavači su posebno pohvalili Kurir i Espreso kao dobre primere, kad je reč o izveštavanju o manjinama i manjinskim pravima.

 

foto: Kurir

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...