HITNA REAKCIJA POSLE PISANJA KURIRA: Ruše zid koji smeta stanarima!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Rešenje

HITNA REAKCIJA POSLE PISANJA KURIRA: Ruše zid koji smeta stanarima!

Vesti -

Investitor označen kao "Projekat Strumička 40 d.o.o.", koji je svojom zgradom hteo susedima da zakloni svetlost i pogled, juče je ekspresno, posle pisanja Kurira, počeo da ruši zid koji je smetao stanarima.

Oko deset sati ujutru radnici su uzeli u ruke macole i drugi alat i krenuli u rušenje spornog dela objekta, tvrde stanari. - Odmah nakon vašeg pisanja investitor se javio našem upravniku zgrade i napravljen je neki usmeni dogovor, da njegova zgrada najviše može da uđe 1,5 metara dublje u odnosu na poziciju ostalih, a ne četiri metra, kao što je to slučaj sada. Ipak, dok se to ne reguliše ugovorom i pisanim putem u prisustvu advokata i dok ne vidimo da su srušeni i betonski zidovi i da je zgrada "skraćena" i dovedena u ravan kao i druge u tom nizu, mi nismo mirni - pričaju i dalje zabrinuti stanari u Strumičkoj 42.

foto: Dragana Udovičić

Problem je nastao kada je investitor ušao četiri metra dublje u odnosu na druge zgrade i na taj način hteo da zagradi komšijsku zgradu. Tako bi njihovo sadašnje zadnje dvorište izgledalo kao mračna rupa, sa pogledom na zidine visoke nekoliko metra.

foto: Dragana Udovičić

Investitor označen kao "Projekat Strumička 40 d.o.o." kaže za Kurir da ima svu potrebnu dokumentaciju za gradnju i da ih je izdala opština Voždovac.

- Redovno održavamo kontakt sa svim komšijama, tako da nas je dodatno iznenadilo što se nisu prvo nama obratili ukoliko su imali neku nedoumicu u vezi sa našom projektnom dokumentacijom na osnovu koje je dobijena građevinska dozvola. Kada je reč o srušenom zidu, u pitanju je redovna pojava u ovom poslu. U konkretnom slučaju, isti nije bio izidan dovoljno precizno. Zato mora da se sruši i uradi ponovo. Pozivam vas i komšije da odete u opštinu Voždovac i napravite uvid u projekat kako biste se uverili da se sve radi po odobrenoj dokumentaciji i građevinskoj dozvoli - kažu u "Projektu Strumička 40 d.o.o.".

foto: Marina Lopičić

Ekspresno deluju Inspekcija izlazi na teren Zabrinuti stanari Strumičke 42 su se zbog ovog problema obratili inspekciji opštine Voždovac i sada čekaju da inspekcija izađe na teren. Inspekcija je, kako saznajemo, odmah uzela prijavu u razmatranje, kontrola će na teren izaći u subotu i ubrzo se očekuje krajnji zaključak. Kurir je uputio pitanja i Gradskom sekretarijatu za urbanizam, kao i gradskom urbanisti Milutinu Foliću, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore od njih.

Brojke 4 metra investitor prekoračio liniju drugih zgrada 200 kvadrata više bi investitor na taj način dobio 1,5 metara dublju gradnju odobravaju stanari

Kurir.rs/Silvija Slamnig/foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track