Najnovije vesti

MILOŠEVIĆA SU UBILI NATO I SAD! Američki tužilac izneo šokantne podatke: Ubili su SFRJ, a zatim i njenog lidera, da bi Balkan bio NAJSIROMAŠNIJI DEO EVROPE!
Foto: Profimedia, EPA/ Paul Vreeker, Zorana Jevtić

remzi klark o devedesetim

MILOŠEVIĆA SU UBILI NATO I SAD! Američki tužilac izneo šokantne podatke: Ubili su SFRJ, a zatim i njenog lidera, da bi Balkan bio NAJSIROMAŠNIJI DEO EVROPE!

Vesti

Bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića ubili su Amerika i NATO, tvrdi poznati američki advokat i nekadašnji federalni tužilac SAD Remzi Klark! On smatra i da je svojevremeno trebalo sprovesti temeljnu istragu svih propusta u slučaju Miloševićevog lečenja tokom boravka u Haškom tribunalu.

foto: Profimedia

- Nijedno odgovorno rukovodstvo ili obaveštena javnost nisu smeli da dopuste da se ne sprovede temeljna istraga svih propusta koje je počinio sud kada se nije obazirao na onolike zahteve da se nešto preduzme u cilju zaštite zdravlja predsednika Miloševića. Poslednji takav apel datira samo koji dan pre njegove smrti, jer je pre toga u sudnici svako mogao da se uveri da je njegovo stanje kritično. Neko je morao da bude odgovaran za taj tako tragičan propust - napisao je Klark u tekstu o Miloševiću, koji je svojevremeno objavljen u knjizi „Takvog ga znam“.

Klark, koji je bio i kopredsednik Međunarodnog komiteta za odbranu Miloševića, ocenjuje da svetskim silama nije odgovarala velika Jugoslavija i da su zato ubili tu državu, a potom i njenog lidera. Kako ističe, posle njegove smrti se jasno videlo da je potreba da se stvori jaka konfederacija balkanskih država, Slovenije, Hrvatske, Bosne, Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije i drugih, još šira od Jugoslavije, veća nego ikada.

- Tamo neće biti nikakvih jakih ili nezavisnih privreda, nikakve privredne saradnje u regionu, nikakve odbrane od eksploatacije, nikakve zaštite ljudskih prava - pitajte Rome koji su najureni s Kosova - nikakve jedinstvene vlade sposobne da zaštiti zajedničke interese naroda i promoviše opšte blagostanje u regionu i nikakvog trajnog mira - bez takve federacije - napisao je Klark i dodao:

foto: EPA/ Paul Vreeker

- Čak ni pojedinačnim članstvom u EU, separatne, male balkanske države ostaće najsiromašniji, najeksploatisaniji i najnebezbedniji deo Evrope - nemoćan među velikim silama i privredama sa kontinenta - lišen podsticajne jugoslovenske ideje i njene stvarnosti. I to je razlog što su SAD i NATO ubile Jugoslaviju i njenog lidera Slobodana Miloševića.

foto: Zorana Jevtić

Savetodavac Od Miloševića dobio milion dolara

Milošević je, kako je Kurir ranije pisao, Klarku svojevremeno dao milion dolara za samo jedan dolazak u Beograd i savetovanje u vezi sa optužbama iz Haga. Naime, čim je podignuta optužnica, Milošević je zvao Klarka radi savetovanja, ali je takođe verovao i da on svojim uticajem može da pokuša da ga spase od odlaska u Hag, koji ga je tražio zbog zločina iz devedesetih.

Ko je Remzi Klark Odlikovao ga Nikolić

jedan od najpoznatijih pravnika u SAD bio angažovan u administracijama predsednika SAD Kenedija i Džonsona bio pomoćnik i zamenik državnog tužioca, a onda i državni tužilac devedesetih osuđivao napade na Srbe u Bosni bio protivnik bombardovanja Jugoslavije 1999. Tomislav Nikolić ga, kao predsednik Srbije, odlikovao 2012.

(Kurir.rs/Boban Karović /Foto: Profimedia, EPA/Paul Vreeker, Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...