OŠTRA OSUDA: Popović osudio isticanje zastave tzv. Kosova u Notr Damu
Foto: Kurir

OŠTRA OSUDA: Popović osudio isticanje zastave tzv. Kosova u Notr Damu

Vesti -

Najoštrije osuđujem odluku Francuske da povodom obeležavanja veka od završetka Prvog svetskog rata u Crkvi Notr Dam u Parizu istakne zastavu lažne države Kosovo, poručio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Popović navodi da je to čin uperen protiv državnosti i suvereniteta Srbije, koja je podnela najveći teret Prvog svetskog rata srazmerno broju stanovnika, i koja je jedna od zemalja pobednica u ovom ratu. "Za nas Kosovo nikada neće biti nezavisna država i to moramo na svakom mestu i u svakoj prilici da ističemo" naglasio je Popović. Ističe da se zalaže za najbolju ekonomsku i privrednu saradnju sa Francuskom, ali smatra da Srbija u ovom slučaju mora principijelno da reaguje i zaštiti svoje nacionalne i državne interese kao što bi, podvlači, to uradila i sama Francuska da se nalazi u istoj situaciji.

"Istovremeno, zalaganje za poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova, nije samo borba Srbije, već i borba njenih prijatelja i saveznika, poput Rusije, Kine i drugih, koji sa pravom, ako Srbija bude prećutala ovaj čin, mogu da se zapitaju zašto bi oni štitile srpske interese više nego što to činimo mi sami" ukazao je. Stoga Popović smatra da je potrebno uložiti najoštriji protest francuskoj Vladi i "jasno staviti do znanja i Francuskoj i svim drugim zemljama da je ovakav čin neprihvatljiv za našu državu i da ćemo svaki put reagovati kada su ugroženi međunarodno pravo i interesi Republike Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track