GORAN VESIĆ O PRISLUŠKIVANJU U VREME DS: Opravdanja Borisa Tadića su bedna!
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

Direktno

GORAN VESIĆ O PRISLUŠKIVANJU U VREME DS: Opravdanja Borisa Tadića su bedna!

Vesti -

Jasno - Dobro je da je priznao da su nezakonito prisluškivali Vučića i druge ljude, uključujući i mene, navodi zamenik gradonačelnika

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je juče da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić, priznanjem da je tadašnja vlast prisluškivala političke protivnike, pokazao da se za vreme te vlasti zloupotrebljavala državna funkcija. Opravdanje tog postupka koje je Tadić izneo Vesić ocenjuje kao bedno.

foto: Nemanja Nikolić

Uništili dokaze

- Dobro je da je Tadić priznao da su nezakonito prisluškivali Vučića i druge ljude, uključujući i mene. Tadić je to radio potpuno nezakonito, to je sada potpuno jasno, jer ne postoji nijedan dokaz o tom prisluškivanju koji je sačuvan tamo gde se to vršilo, sačuvan je na drugim mestima - kazao je Vesić.

Dodao je da, po zakonu, kad vas neko prisluškuje i kada se to završi, a ukoliko se ne pokrene postupak, dužan je da vas obavesti o prisluškivanju. - Nikad o tome nismo obavešteni. Onog časa kada je 2012. Vučić izabran za prvog potpredsednika Vlade, oni su brže-bolje pokušali da unište sve dokaze i da pokušaju da opravdaju da su prisluškivali Vučića tako što su ga prisluškivali preko Đukanovića i mene. Sva opravdanja koja je Tadić davao meni su toliko bedna da ja ne mogu da ih slušam - naveo je Vesić.

Sprovesti istragu

Marko Nicović, bivši direktor beogradske policije, kaže da treba sprovesti istragu, te da bi Tadić, kao i tadašnji šef BIA Saša Vukadinović mogli da odgovaraju u vezi s tim slučajem:

foto: Marina Lopičić

- Vučića su prisluškivali jer je bio ozbiljan politički protivnik. Siguran sam da se Ivica Dačić, koji je tada bio ministar policije, ništa nije pitao, ali verujem da je znao šta rade Vučiću.

Kurir.rs/K. B. Foto: Nemanja Nikolić/Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja