VELJA PODIVLJAO NIJE HTEO NOVINARU DA PLATI SUDSKU ODŠTETU: Pozadina ilićevog upada kod izvršitelja
Foto: Beta / Miloš Miškov

OTKRIVAMO

VELJA PODIVLJAO NIJE HTEO NOVINARU DA PLATI SUDSKU ODŠTETU: Pozadina ilićevog upada kod izvršitelja

Vesti -

Protiv Velimira Ilića vode se postupci kod dva javna izvršitelja. Jedan je zbog neisplaćenih sudskih troškova, a drugi zbog računa za komunalije

Velimir Ilić, bivši ministar i lider Nove Srbije, u dugovima je do guše, zbog čega se, kako saznaje Kurir, protiv njega vode postupci kod čak dva javna izvršitelja u Čačku.

Kod izvršiteljke Milanke Savić, kod koje je Ilić pravio lom u kancelariji, što je Kurir juče objavio, vodi se postupak zbog neisplaćenih sudskih troškova u postupku koji je Ilić izgubio, dok se kod drugog izvršitelja vodi postupak protiv bivšeg ministra zbog duga za gas!

Nema kome nije dužan

- Kod Milanke Savić je predmet u vezi sa sudskim troškovima koje Ilić nije platio. Naime, novinar Gvozden Nikolić je tužio Ilića, dobio tužbu i bivši ministar je trebao da plati 80.000 na ime sudskih troškova. On to nije platio sudu i predmet je završio kod ove izvršiteljke - kaže izvor Kurira.

Pored neplaćenih sudskih troškova, Ilić kod drugog čačanskog izvršitelja ima predmet zbog neplaćenog računa za gas, i to od 2.283,11 dinara. Ilić pomenutu sumu duguje oko godinu i po dana.

- Velja Ilić ima dug za komunalije, tačnije za gas. Nije u pitanju neka suma, 2.283,11 dinara, ali uz to treba da plati i zatezne kamate od 1. januara 2018, a sad i troškove izvršitelja, koji su daleko veći od ukupnog duga - navodi naš izvor iz Čačka i dodaje: Napravio skandal

- Iliću je zbog ovakvih stvari opterećen deo penzije, odnosno od penzije mu se odbija deo na ime izvršnih rešenja.

Velimir Ilić juče nije odgovorio na poziv redakcije. Podsetimo, on je nedavno upao u kancelariju kod izvršiteljke Milanke Savić, urlao, vređao nju i zaposlene u sudu u Čačku. Izvršiteljku, koja u tom trenutku nije bila u kancelariji, nazvao je droljom, te pripretio da će im dovesti 100.000 ljudi da im jebu mater. Ilić je tvrdio, kako se čuje na snimku, da on nema dug, te da su krenuli u proces izvršenja bez prethodnog sudskog procesa.D. čeković

Velimir Ilić PET GODINA NEMAM PRIMANJA ZBOG IZVRŠITELJA

Velimir Ilić u razgovoru za Kurir kaže da u životu nije dobio tako mali račun za gas, te da informacija o njegovom dugu za komunalije nije tačna, ali priznaje da već pet godina nije primio platu i penziju zbog izvšitelja.

- U životu mi nije stiglo 2.000 dinara na ime računa za gas. Pa ja sam možda i najveći potrošač, trošim gas za nekoliko stotina hiljada dinara. Sve račune plaćam, moja supruga je revnosna u tome. Moji advokati rade na tome. Pa ja pet godina nisam primio platu i penziju zbog izvršitelja - kaže Ilić.

Kurir.rs/D. Čeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track