Najnovije vesti

SRAMNA ODBRANA DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA: Žrtvu optužio za reketiranje!
Foto: Vladimir Šporčić

SUD

SRAMNA ODBRANA DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA: Žrtvu optužio za reketiranje!

Vesti

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, koji je optužen da je u decembru prošle godine naložio svojim saučesnicima da bace Molotovljeve koktele i zapale porodičnu kuću novinara portala Žig info Milana Jovanovića u Vrčinu, juče je u nastavku suđenja samo kratko negirao krivicu, dok bi detaljnu odbranu trebalo da iznese na sledećem ročištu koje je zakazano za 1. novembar.

- Optužnicu sam razumeo i ne priznajem krivično delo - kazao je Simonović pred sudijom, dok su njegovi saučesnici Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković rekli da samo delimično priznaju navode optužnice.

Na šta se konkretno odnosi njihovo priznanje, trebalo bi da preciziraju na sledećem suđenju, kada bi i oni trebalo da iznesu svoje odbrane.

Jučerašnji pretres protekao je u izlaganju uvodnih reči zamenika tužioca i advokata odbrane, kao i njihovim dokaznim predlozima.

foto: Privatna Arhiva

Zamenik tužioca Predrag Milovanović predložio je da se saslušaju veštaci i brojni svedoci, ali i naloži suočavanje optuženih zbog različitih iskaza koje su tokom istrage dali.

S druge strane, odbrana Dragoljuba Simonovića uvodnu reč je bazirala najviše na diskreditovanju napadnutog Jovanovića, za koga su naveli „da nisu ni sigurni da je novinar“.

- Predlažemo da se saslušaju tri svedoka koji će potvrditi da su bili žrtve reketiranja portala Žig info. Sud bi morao da ispita da li je Jovanović uopšte novinar, odnosno da li portal za koji piše ima status medija - bili su saglasni Simonovićevi branioci, advokati Viktor Gostiljac i Ivica Vuković.

Oni su takođe naveli da je Simonović optužen pod pritiskom.

- Iste noći kada je Jovanovićeva kuća zapaljena, policija je privela više od sto osoba među kojima je tražila nekoga ko će Simonovića povezati s tim. Ovo je politički proces koji ima za cilj da jednom čoveku skine glavu. Tražimo da se saslušaju čelnici policije u Grockoj - kazali su advokati odbrane.

foto: Vladimir Šporčić
Napadnuti novinar NEMAJU DRUGI NAČIN ZA ODBRANU

Milan Jovanović i njegova supruga pratili su jučerašnje suđenje iz publike, a nakon izlaska iz zgrade suda kazali su da nisu iznenađeni načinom na koji se Simonović brani.

- Advokati mu se više bave mojim portalom nego njim samim. A to je zato što znaju da nemaju nijedan drugi način da odbrane tog čoveka - kazao je Jovanović.

(Kurir.rs / Ivan Milićević / Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...